2022 m. lapkričio 25 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2022 m. lapkričio 25 d. Rūmų taryba susirinko į posėdį. Tarybos susitikimas vyko Vilniuje.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 23 asmenys, iš jų 17 Tarybos narių, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, Revizijos komisijos pirmininkas G. Skirbutis, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, specialistas viešiesiems ryšiams M. Salys, vyr. teisininkė V. Tarasevičienė, vyr. finansininkė I. Grigaitė.

Taryba patvirtino pateiktą pajamų ir išlaidų sąmatos projektą 2023-iems metams, jis bus teikiamas kitąmet vyksiančiam Visuotiniam narių susirinkimui tvirtinti.

Taip pat, apsvarsčius pateiktą prašymą, nutarta Rūmų narei J.D. skirti 1 tūkst. eurų finansinę paramą dėl patirtos traumos, kuri riboja galimybę dirbti ir išlaikyti šeimą.

Posėdžio metu svarstyta kritinė gydytojų odontologų padėjėjų trūkumo problema. Kadangi yra daug prašymų imtis veiksmų, Taryba nusprendė kreiptis į atitinkamas institucijas dėl gydytojų odontologų pagalbininkų ruošimo atnaujinimo.

Aptarta ir Rūmų atstovų veikla Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbo grupėse. Pažymėta, kad MN „Gydytojas odontologas“ atnaujinimo darbo grupėje buvo atsižvelgta į daugelį Rūmų atstovų pastabų, o šiuo metu yra derinama pozicija dėl reglamentuojamų procedūrų.

Pirminės ambulatorinės odontologijos darbo grupėje svarstoma apie gydytojo odontologo atskyrimą nuo šeimos gydytojo, taip pat keliamas klausimas ir dėl to, kaip bus pakeistas burnos sveikatos priežiūros finansavimas. Rūmų teiktam modeliui iš esmės pritariama. Pagal šį modelį būtų apmokamos odontologinės paslaugos tik vaikams, soc. remtiniems asmenims ir senoliams, taip pat suaugusiesiems, patyrus traumą, ikivėžinė profilaktika ir diagnostika. Darbo grupėje intensyviai svarstomas klausimas dėl prisirašiusių prie gydytojo odontologo asmenų skaičiaus dydžio.

Taryba, susipažinusi su iškelta problema dėl galimai perteklinio reikalavimo pildyti e.sveikatoje tą pačią informaciją, kuri jau keliama į privalomojo sveikatos draudimo informacinės sistemos „Sveidra“ posistemę EVIS, nutarė kreiptis į SAM, kad būtų peržiūrėtas ir įvertintas Dantų protezavimo paslaugų išlaidų kompensavimo iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto tvarkos aprašo 20 punktas ir atliktos reikiamos korekcijos teisės aktų reikalavimuose.

Taip pat aptarta problema dėl pažeisto teisingumo principo, renkant odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų mokestį už 2020 ir 2021 m. pacientams padarytai žalai atlyginti. Nutarta kreiptis į atitinkamas institucijas, kad susidariusios odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų permokos į PŽK fondą būtų užskaitytos ateinantiems 2022 metams.

Galiausiai pritarta įrašyti į Rūmų narių sąrašą 15 fizinių asmenų , 1 fizinį asmenį į Rūmų asocijuotų narių sąrašą ir 3 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas.

Kiti Tarybos posėdžiai vyks 2022 m. gruodžio 16 d. Vilniuje bei 2023 m. sausio 27 dieną Kaune.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.