2022 m. gruodžio 16 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2022 m. gruodžio 16 d. Rūmų taryba susirinko į posėdį. Tai buvo paskutinis tarybos posėdis 2022-aisiais metais.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 24 asmenys, iš jų 17 Tarybos narių, Vilniaus teritorinio skyriaus vadovė A. Gerliakienė, Šiaulių teritorinio skyriaus vadovė J. Zakarevičiūtė, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, specialistas viešiesiems ryšiams M. Salys, vyr. teisininkė V. Tarasevičienė, vyr. finansininkė I. Grigaitė.

Posėdyje buvo pristatytas pasiūlymas apie skaitmeninio parašo kūrimą odontologinėms įstaigoms. Šiuo metu nėra jokių teisinių reikalavimų skaitmeniniam parašui ir šiuo metu yra rengiamas teisės aktas, tačiau tai yra visiška dokumento kūrimo pradžios stadija. Vadovaujantis atitinkamų institucijų oficialiais išaiškinimais, galima teigti, kad rašytinio parašo planšetės ekrane teisinė galia galėtų būti lygiavertė ranka pasirašytam parašui popieriniame dokumente, jei būtų užtikrinti pasirašymui planšetės ekrane keliami reikalavimai, tinkami rašysenos ekspertiniam tyrimui atlikti, bei patikima sąsaja tarp parašo ir dokumento turinio. Todėl Taryba nusprendė šiuo klausimu dirbti toliau ir derėtis dėl Rūmams tinkamų bendradarbiavimo sąlygų.

Rūmų atstovas Nacionalinės sveikatos susitarime J. P. Rokickis papasakojo, kad kitų metų vasario 11 d. Seime vyks pirmoji konferencija, kurioje įvairiausių sričių fasilitatoriai iškels pagrindines problemas. J. P. Rokickiui patikėta kuruoti medicinos ir odontologijos kryptį.

Nuo paskutinio Rūmų Tarybos posėdžio įvyko vienas posėdis Sveikatos apsaugos ministerijos darbo grupėse. Tarybos narė J. Liatukienė akcentavo, kad darbo grupės posėdyje buvo kalbama apie ortodontinių aparatų kompensavimą.

Susipažinusi su Revizijos komisijos pateiktomis rekomendacijomis, Rūmų Taryba nusprendė organizuoti išorinį Rūmų 2022 metų finansinių ataskaitų auditą, taip pat numatyti lėšų 2023 metų biudžete Rūmų biuro remontui.

Posėdžio metu taip pat nuspręsti paremti kelis projektus: projektą „Vaikai vaikams apie burnos higieną“, Vilniaus Medicinos Draugiją, taip pat numatyti lėšų paremti Ukrainos vaikų odontologijos ligoninę.

Aptartas ir ankstesniame posėdyje iškeltas pasiūlymas atnaujinti gyd. odontologo pagalbininko programą. Išsiaiškinta, kad Higienos instituto Kompetencijų centro vykdyta programa yra panaikinta, joks rengimas pagal ją nėra galimas, o AIKOS skelbiama informacija yra pasenusi ir neaktuali. Pažymėta, kad norint vėl pradėti pagalbininkų rengimą, reikia iš naujo parengti mokymo programą. Tačiau, pirmiausia, reikia nuspręsti ir pasiūlyti, kokia tai bus programa – formali ar neformali profesinio mokymo programa.

Taryba, susipažinusi su Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos (VASPVT) pateiktu Lietuvos medicinos normos MN 42:2022 „Gydytojas odontologas“ projektu, nutarė kreiptis į VASPVT ir teikti normos projektui pastabas dėl 16.28 ir 16.30 punktų.

Posėdžio metu taip pat išrinktos ir šv. Apolonijos dienos nominacijos. Pasveikinti ir pagerbti nominantus odontologų bendruomenė kviečiame 2023 metų vasario 11 dieną, kai Kaune vyks Tarptautinės odontologų – šv. Apolonijos dienos minėjimas.

Galiausiai nutarta įrašyti į Rūmų narių sąrašą 4 fizinius asmenis ir 2 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas.

Kitas Tarybos posėdis numatomas 2023 metų sausio 27 dieną Kaune.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.