Po Rūmų pasiūlymų planuojami pokyčiai teikiant duomenis apie suteiktas dantų protezavimo paslaugas

Valstybinė ligonių kasa (VLK) įsiklausė į Odontologų rūmų pasiūlymus dėl duomenų apie suteiktas dantų protezavimo paslaugas pateikimo. Pagal Rūmų pateiktus pasiūlymus planuojami tvarkos pakeitimai, kurie ateityje sumažins administracinę naštą.

Rūmai kreipėsi į VLK dar 2022 m. gruodžio 5 dieną dėl paslaugų ir sunaudotų medžiagų kainos teikimo į e.sveikatą. VLK sutiko, kad reikia keisti Dantų protezavimo paslaugų išlaidų kompensavimo iš PSDF tvarkos aprašo 20 punktą, nes didėja administracinė našta suvedant pakartotinai duomenis tiek į e. sveikatą, t.y. užpildyti formą E025, tiek į EVIS DP posistemę.

Sveikatos apsaugos ministerijai bus siūlomas pakeitimas, pagal kurį nebeliktų prievolės e. sveikatoje įrašyti suteiktų paslaugų ir sunaudotų medžiagų kainas.

Detalią informaciją apie apsilankymų metu suteiktas paslaugas ir sunaudotas medžiagas pagal kainyną siūloma įvesti formos E025 dalyje „Taikytas gydymas“.

Susipažinti su VLK atsakymu galite čia: https://bit.ly/3WZwDyU

Susipažinti su Rūmų siųstu raštu galite čia: https://bit.ly/3WZxIGY

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.