Dėl konstatuojamų e. sveikatos pažeidimų – kreipimasis į SAM ir VASPVT

Odontologų rūmai pastaruoju metu gauna vis daugiau savo narių pranešimų, kad Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (VASPVT), atlikusi įstaigų, teikiančių odontologines ir burnos priežiūros paslaugas, patikrinimus, šių patikrinimų ataskaitose konstatuoja e. sveikatos naudojimo pažeidimus nuo 2018 m. kovo 1 d. (nurodant, kad pildant medicinos dokumentus nebuvo pateikta E025 forma į e. sveikatą) ir taiko sankciją – įspėjimą.

Reaguodami į tai, Rūmai kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) ir VASPVT dėl darbo su e. sveikata klausimo ir VASPVT atliekamų patikrinimų rezultatų.

Primename, kad reikalavimas visoms sveikatos priežiūros įstaigoms (neišskiriant odontologų) naudotis e. sveikata galiojo nuo 2018 m. kovo 1 d., bet E025 formos privalomas teikimas (taikomas visoms įstaigoms, o ne tik šeimos gydytojams) – nuo 2019 m. gegužės 18 d.

Todėl raginame visas įstaigas / įmones ir toliau laikytis teisės aktų reikalavimų, teikti duomenis į e.sveikatą. Tačiau kartu kviečiame būti aktyviais, nustačius pažeidimus dėl e.sveikatos pildymo, kontrargumentuoti dėl nustatytų pažeidimų, diskutuoti su VASPVT komisija, žinant, kad ir valstybės institucijos (SAM, VASPVT) turi prisidėti įgyvendinant teisės aktų reikalavimus ir pritaikyti e. sveikatą optimaliam naudojimui.

Taip pat Rūmų žiniomis informacija apie VASPVT atliekamuose patikrinimuose pasitelkiamus ekspertus (specialistus) nėra viešai prieinama. Todėl esant neaiškumams dėl ekspertų pateiktų išvadų, siūlome diskutuoti, kelti klausimus dėl ekspertams (specialistams) taikomų reikalavimų, jų atrinkimo būdo ir nešališkumo.

Susipažinti su Rūmų raštu galite čia: https://bit.ly/3CChifW

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.