Prieš šv. Apolonijos dieną – edukacija darželinukams apie burnos sveikatą ir odontologo darbą

Artėjant Tarptautinei odontologų – šv. Apolonijos dienai, mažiesiems darželinukams iš Šiaurės licėjaus darželio surengta edukacija apie burnos sveikatos principus bei odontologo darbą.

Odontologų rūmų ir VU MF Odontologijos instituto renginyje keturmečiams vaikams pravesta pamoka apie burnos priežiūrą, dantų valymą bei sveiko maisto pasirinkimą, o vėliau parodyta, kaip dirba odontologai.

„Vaikai daug išmoko apie dantukų valymą, kad dantis reikia valyti du kartus per dieną, ką turi žinoti kiekvienas. Taip pat mokėmės apie maistą: koks maistas yra geras dantims, o koks – ne. Jie puikiai atliko visas užduotis, kurias paruošėme, ir išsinešė išties nemažai žinių.

Būtent tokio amžiaus vaikai lavinasi ir nori išmokti daug ką patys padaryti, nors juos vis dar reikia prižiūrėti suaugusiems. Visgi vaikų vaizduotė yra labai svarbi, tik ją reikia nukreipti tikslingai, parodyti, kaip viskas turi būti atlikta, sudominti, kad rūpintųsi savo sveikata ir norėtų ateiti pas odontologą. Gražus, ramus ir be neigiamų emocijų santykis su odontologu yra labai svarbus vaikų burnos sveikatos profilaktikoje“, – sako jaunuosius pacientus mokiusi gyd. vaikų odontologė Lina Džiaugytė-Eyeberdiyev.

O štai Šiaurės licėjaus darželio auklėtoja Jurgita Stasiūnaitė pasakoja, kad įtikinėti vaikų apie burnos sveikatos svarbą nereikėjo – jie jau ilgai laukė tokios edukacijos ir nekantravo išbandyti odontologo darbo kėdę.

„Vaikai labai laukė šios išvykos. Kai sužinojo, kad čia atvyks, jie visą savaitę tiesiog spirgėjo iš laimės: kur vyksime, ką darysime, ar bus galima atsigulti į paciento kėdę.

Jiems labai įdomu ir svarbu žinoti, kodėl reikia apsilankyti pas odontologą, kaip taisyklingai prižiūrėti dantis. Kai jie tai pamato gyvai, kai pamato pozityvius odontologus, kurie viską papasakoja, šypsosi, moko juos, tada jie ne tik patys mokosi, bet ir grįžę į namus moko savo tėvelius bei senelius“, – sako darželio auklėtoja.

Pamatyti renginio akimirkas galite čia: https://www.facebook.com/photo/?fbid=184351737558758&set=pcb.184353647558567 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.