Kaune bendruomenės nariams įteiktos šv. Apolonijos nominacijos ir Odontologų rūmų padėkos

Kaune įvyko kasmetine tradicija tapęs Tarptautinės odontologų – šv. Apolonijos dienos minėjimas. Jos metu nusipelniusiems bendruomenės nariams įteiktos garbingiausios nominacijos bei padėkos raštai.

Profesinės šventės minėjimas prasidėjo Kauno Sobore, kur odontologų ir burnos priežiūros specialistų bendruomenei buvo laikomos šv. Mišios. Kunigas linkėjo dėkojo susirinkusiems bendruomenės nariams ir sakė:

„Yra tokia patarlė: „Dievas davė dantis, duos ir duonos“. Todėl ačiū jums, kad Dievo rankomis gydote ir suteikiate to, kas yra svarbiausia – sveikatos.“

Vėliau buvo pagerbti bendruomenei bei odontologijai nusipelnę specialistai. Prieš įteikiant nominacijas bei padėkas, Odontologų rūmų Tarybos pirmininkė prof. dr. Vilma Brukienė akcentavo odontologų bendruomenės susitelkimą ir netgi unikalumą.

„Aš labai didžiuojuosi savo bendruomene, man garbė būti šios bendruomenės nare. Mes esame išskirtinė, netgi unikali bendruomenė. Esame talentingi, mes piešiame, dainuojame, šokame, esame labdaringi ir aukojame Ukrainai. Ačiū jums už tai. Ir nepaisaint to, kad mus nori užgniaužti, suskaldyti ir išardyti, mes einame į priekį. Jūsų dėka mes esame kartu. Tad niekas mūsų neišardys ir nesuskaldys. Mes ir toliau būsime vieningi.

Visai mūsų bendruomenei linkiu sulaukti tos dienos, kai gydytojams bus leista tiesiog gydyti. Kai gydytojas nebebus priešinamas su pacientu, apkraunant bereikšmiais biurokratiniais dalykais. Tikiu, kad tokios dienos sulauksime, bet tai padaryti galime tik kartu“, – sakė prof. dr. V. Brukienė.

Sveikinimo žodį tarė ir pirmosios šv. Apolonijos nominacijos (2004 m.) laureatas prof. habil dr. Ričardas Kubilius.

„2004-ieji mums buvo labai reikšmingi metai. Nuo tų metų mes gyvename visai kitaip, dirbame kitu lygiu ir kokybe. Linkiu, kad mūsų darbai puoštų žmones ir šypsenos nedingtų iš mūsų veidų“, – šventės svečiams sakė R. Kubilius.

Pagrindinė nominacija – šv. Apolonijos – buvo įteikta ilgamečiam Odontologų rūmų nariui, vienam iš Odontologų rūmų pradininkų prof. dr. Gintarui Janužiui.

„Esu atsparus profesiniam stresui, bet šiandien šidrdyje neramu buvo. Man tai labai svarbu. Noriu visiems padėkoti už tai, kad mes visi esame kaip vieno medžio daug, daug lapų. Už tai, kad mūsų bendruomenė yra tvirta.

Dėka sutiktų žmonių aš dirbau tai, kas man buvo malonu. Dariau viską, kas man buvo įdomu, kas mane „vežė, todėl galiu jums visiems pasakyti: eikite į darbą su aistra ir noru, tada tai bus ne našta, o bus malonu tai daryti.

Ačiū už pasitikėjimą ir už įvertinimą“, – sakė nominacija priėmęs G. Janužis.

Porf. dr. G. Janužis yra ne tik aukštos kvalifikacijos gydytojas, burnos, veido ir žandikaulių chirurgas. Jis prisidėjo aktyvia visuomenine veikla Lietuvos stomatologų sąjungos taryboje, buvo vienas tų, kurie įgyvendino Odontologų rūmų steigimo idėją. Jis yra itin gerbiamas pacientų, kolegų bei studentų. Profesorius daugelį metų ne tik gydo pacientus, bet ir perduoda savo žinias jaunajai odontologų kartai bei aktyviai dirba dėl mūsų bendruomenės gerovės.

Burnos higienisto nominacija buvo įteikta Alinai Karlovai. Kolegos A. Karlovą įvardija kaip itin profesionalią specialistę, jau daug metų atsidavusią ne tik darbui ir pacientams, bet ir jaunųjų specialistų ugdymui bei visuomeniniam darbui. Ji ne vienerius metus prižiūri praktiką atliekančius Klaipėdos valstybinės kolegijos studentus, tai pat yra aktyvi visuomenininkė: neįgaliųjų centre Klaipėdoje ji veda šunų terapijos užsiėmimus su sunkų intelekto negalios spektrą turinčiais vaikais, taip pat užsiima pacientų švietėjiška veikla apie burnos sveikatą.

„Noriu padėkoti visiems, kurių dėka dabar esu čia. Ačiū kolegėms, kurios atvažiavo palaikyti, ačiū ir dėstytojams. Man didelė garbė dalyvauti šioje šventėje bei dar didesnė garbė gauti šį apdovanojimą“, – sakė A. Karlova.

Dantų techniko nominacija skirta Alvydui Kavaliauskui. Ilgo ir prasmingo profesinio tobulėjimo kelyje atsiskleidė įvairūs šio specialisto gebėjimai – puikus vadovavimas, lyderystė bei vadybos potencialas. Šios savybės A. Kavaliauskui leido atsiskleisti kaip visuomenininkui ir neapsiriboti vien tik profesine veikla. Jis visada aktyvus Dantų technikų sąjungos  bei Odontologų rūmų tarybos veikloje. Kolegos A. Kavaliauską įvardija kaip kompetentingą, komunikabilų, nuoširdų žmogų ir puikų savo profesijos žinovą.

„Kai ateina pasveikinti tokie maži trynukai, suprantu, kad galbūt reikia jau perleisti šią specialybę jaunesniems ir pasidžiaugti šiais malonumais“, – juokavo A. Kavaliauskas, sulaukęs gausių anūkų sveikinimų.

Už prasmingą bei nuoširdų darbą vardant odontologų bendruomenės įvertinti ir kiti kolegos. Odontologų rūmų padėkos skirtos gyd. odontologo padėjėjai Ramunei Baronienei, gyd. odontologei Ingridai Bavarienei, dantų technikei Birutei Breimelienei, dantų technikei Astai Gairionienei, burnos higienistei, gyd. odontologo padėjėjai Giedrei Girdžiūtei, gyd. periodontologei dr. Deimantei Ivanauskaitei, gyd. odontologui, gyd. periodontologui Dainiui Karpavičiui, gyd. odontologui, gyd. odontologui ortopedui prof. dr. Vygandui Rutkūnui, gyd. odontologei ortopedei Saulei Sabulienei, gyd. odontologo padėjėjai Rasai Tuinienei, gyd. endodontologei Eglei Valentukevičienei ir gyd. odontologei Ramintai Vaskelaitei.

Padėkos raštais pagerbtos ir prie Odontologų rūmų veiklos svariai prisidėję partneriai: Kauno kolegija, Klaipėdos valstybinė kolegija, „Gristoma“, „OS sanum“, „DÜRR DENTAL SE“, „Ringitas“, „Miesto bitė“, „Kordentis“, „Medicinos linija“, „AUTOTOJA“, „Vilimekso servisas“, „Coltene / Whaledent Vertriebservice und Marketing GmbH“, „Mardentas“, „Orivas“, „Sveikatos sprendimai“, „Medochemie Ltd“, „Med grupė“, „Unidentas“ bei „Medproject“.

Pamatyti renginio nuotraukas galite čia: https://www.facebook.com/photo/?fbid=185136377480294&set=pcb.185137134146885

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.