Odontologų bendruomenės žinutė: nenustokime remti

„Vos gavę signalą, kad Chmelnicko vaikų ligoninei reikalinga parama, reagavome žaibiškai“, – sako Odontologų rūmų Tarybos pirmininkė prof. dr. Vilma Brukienė. Šeštadienį į Ukrainą iškeliavo pilnai pakrautas autobusiukas, kuriame buvo mobilus rentgeno aparatas, stiklo jonomerinės plombos, medicininės kaukės ir respiratoriai, medicininės adatos ir dar daug įvairios odontologinės paramos, rašo portalas Lsveikata.lt.

Tikslinė labdara – ypač vertinga

Odontologų rūmai paskyrė 10 tūkst. eurų priemonių, kurios reikalingos Chmelnyckio vaikų ligoninei, nupirkti. Už šiuos pinigus įsigijo mobilų rentgeno aparatą. Mat nuolat dingstant elektrai pacientams neišeina suteikti pagalbos. Taip pat buvo įsigyta vaikų plombavimui skirtų medžiagų.

„Mūsų buvo paprašyta tiksliai aukoti tai, kas jiems be galo reikalinga“, – sako nelikus vietos improvizacijoms V.Brukienė. Anot jos, aukojimas įgauna dar didesnę vertę, kai žinai, jog tai, kas nuvežta, bus tikslingai ir nedelsiant panaudota.

„Šiuo atveju buvo labai reikalingi nurodyti daiktai, o ne pinigai, nes nupirkti reikiamus aparatus ir medžiagas paprasčiausiai nėra kaip. Personalo ligoninėje netrūksta, visa bėda nėra kuo dirbti“, – apie vaikų ligoninės Ukrainoje situaciją pasakoja medikė.

Perskaityti visą publikaciją galite čia: https://lsveikata.lt/aktualijos/odontologu-bendruomenes-zinute-nenustokime-remti-15571

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.