Kongrese Druskininkuose – aukšto lygio užsienio lektoriai ir intriguojantys lietuvių pranešimai

Gegužės 26-27 dienomis Druskininkuose vyks tradicija tapęs tarptautinis kongresas „Odontologijos kompasas 2023“. Šio renginio mokslinę programą pristatantis doc. dr. Saulius Drukteinis atskleidžia, kad dalyvių lauks itin platus spektras aukšto lygio lektorių iš užsienio bei intriguojantys Lietuvos specialistų pranešimai.


Registracija į kongresą: https://bit.ly/3jE1cvr


S. Drukteinis teigia, kad formuojant Druskininkų kongreso programą vienas pamatinių aspektų buvo tai, kad mokslinė programa skirta ne tik gyd. odontologui, bet visai odontologo komandai.

„Norėjome, kad pranešimai būtų aktualūs visiems, ne tik atskiriems specialistams. Man atrodo, kad tai visai neblogai pavyko. O visų lygių integracijos norėjosi labiausiai dėl to, kad savo darbe mes per dažnai užsibrėžiame visokias kompetencijų ribas“, – sako mokslinę programą sudaręs specialistas.

Jis atskleidžia ir tai, kokių įdomių temų bus galima išgirsti. Tiesa, ne visos jos džiaugsmingos. Pastaraisiais metais labai opia problema tapo psichoemocinė medikų ir jų pacientų būsena, todėl šių metų kongrese bus atliepiama ir ši problema.

„Džiaugiuosi, kad pavyko įkalbėti profesorių Paulių Skruibį, kuris yra savižudybių temos ekspertas. Manau, kad bus labai naudinga pakalbėti apie specialistus ir jų psichoemocinę būseną. Žinau, kad tai nėra patogi tema, bet ji yra labai svarbi. Kitas svarbus aspektas yra mūsų pacientai. Nes mes tikrai turime tokių patirčių, kai ne kartą apsilankęs pacientas staiga nebe ateina ir pasirodo, kad šio žmogaus jau nebėra.

Ši problema, deja, vis labiau aštrėja. Todėl bus svarbu padiskutuoti, kaip pastebėti tokią bėdą ir tarp kolegų, ir tarp pacientų“, – teigia S. Drukteinis.

Ne mažiau aktualios ir darbo ergonomikos bei su darbu susijusio skausmo valdymas odontologinėje praktikoje. Kongreso dalyviai sulauks tyrimais pagrįstų patarimų, kaip reikėtų ne tik dirbti, bet ir gyventi be skausmo.

Platus tarptautinių pranešimų spektras

Paskutinį gegužės savaitgalį Druskininkuose vyksiančiame kongrese dalyvių lauks ir platus tarptautinių pranešimų spektras. S. Drukteinis atskleidžia, kad į Lietuvą atvyksta išties aukšto lygio lektoriai.

„Aš asmeniškai labai lauksiu endodontologo iš Italijos – daktaro Filippo Santarcangelo pranešimo. Jis – labai charizmatiškas, turi solidų akademinį ir klinikinį bagažą, o jo pranešimai – labai įtraukiantys.

Labai įdomi bus ir lektoriaus iš Lenkijos Krzysztof Gonczowski pranešimas apie odontologiją be skausmo ir streso. Apie tai nekalbėta jau kelerius metus.

Smagu, kad turėsime ir plačiai tarptautiniu mastu dirbantį specialistą – Rafael Beolchi, kuris žinomas daugelyje Pasaulio šalių. Jis kalbės apie dantų balinimą bei tiesioginę estetinę odontologiją, o tai visuomet įdomios ir įtraukiančios temos“, – sako S. Drukteinis.

Pranešimus skaitys ir ne tik Skandinavijoje, bet ir kitose Europos ir Pasaulio šalyse puikiai žinomas daktaras Anton Mustonen, turintis įdomų požiūrį į tai, kaip minimalios ortodontijos būdu sugrąžinti pacientui gražią šypseną.

„Tai lyg estetinės odontologijos ir ortodontijos hibridas. Tokio požiūrio dar neturėjome“, – sako S. Drukteinis.

Paskaitas taip pat skaitys ir garsus lektorius iš Milano – prof. dr. Carlo Mangano, taip pat užsienio universitetuose dirbančios lietuvės – dr. Lina Štangvaltaitė-Mouhat bei dr. Laura Žiūkaitė.

Įtraukiantys lietuvių pranešimai

„Manau, kad turėtų būti labai įdomi dantų technikų ir protezuojančių gydytojų sesija. Turime šimtus ir net tūkstančius pacientų, kurie negali sau leisti implantacijos. Todėl svarbu žinoti, kad yra ne prastesnė alternatyva, pasitelkiant senus metodus, kurie pagerinami šiuolaikinėmis technologijomis.

Taip pat tikiuosi, kad bus įdomi paskaita apie gydytojo požiūrį į nepakankamą komunikaciją su dantų techniku. Taip pat bus labai įdomu paklausyti apie vaikų odontologiją – kaip organizuoti odontologo ir padėjėjo darbą, kad būtų pasiekti geri rezultatai.

Tikiu, kad kiekvienas kongreso dalyvis tikrai ras kažką įdomaus ir naudingo“, – sako S. Drukteinis.

Jis primena, kad paskutinį pavasario savaitgalį visi keliai odontologų bendruomenę veda į Druskininkus.

„Tai yra toks renginys, kuris suveda visus: skirtingus požiūrius, patirtis. Dažniausiai tie, kurie čia dalyvauja, yra žingeidūs. O žingeidumą reikia patenkinti, nes tai yra mūsų darbo variklis. O galimybių tam čia tikrai bus. O ir kaip kiekvienais metais, dalyvių lauks ne tik gera mokslinė, bet ir linksma pramoginė dalis. Tad visus kviečiu į Druskininkus!“, – sako S. Drukteinis.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.