Širvintų progimnazijos vaikai kuria filmukus apie burnos sveikatą

Apie burnos sveikatą kalba ne tik specialistai. Trumpametražius filmukus apie tai kuria ir Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos mokiniai.

„Vaikai yra kūrybiški ir mąsto šiek tiek kitaip nei suaugusieji. Kiekvienas vaikas atskirai kūrė savą pasaką apie dantis, vėliau patys vaikai išsirinko kelias įdomiausias ir vertingiausias istorijas, kurios labiausiai tiktų filmukų kūrimui. Turime tris penktokų klases (dabar jie jau šeštokai), kurios ir parašė scenarijus, ir sukūrė filmukus“, – pasakoja Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos mokytoja Rita Suchockienė.

Bendradarbiaujant su Odontologų rūmais, Širvintų progimnazija parengė ir įgyvendina prijektą „Vaikai vaikams apie burnos higieną“. Projekto tikslas – per kūrybinę veiklą atkreipti vaikų ir paauglių dėmesį į aktualias vaikų burnos higienos problemas, tinkamos burnos higienos svarbą, formuoti pozityvų mąstymą ir tinkamus burnos higienos įpročius paaugliams suprantamomis, šiuolaikinėmis patraukliomis formomis.

„Vaikus labai motyvuoja tai, kad jie ne imituoja ką nors, o veikia realiose situacijose. Taip jie sužino daugiau apie burnos sveikatą. Pavyzdžiui, kodėl pavojingas gingivitas, kas tai yra silantavimas ir panašiai. Jie išplėtė savo žinias. Parėję į namus netgi kalbasi su tėvais apie burnos sveikatą.

Burnos sveikatos tema pasirinkta todėl, kad vaikai per mažai apie tai žino. Taip, jie kiek minučių valyti dantis, kas kiek laiko keisti šepetėlį. Bet norėjosi, kad jie į tai pažvelgtų daug plačiau“, – sako R. Suchockienė.

Nors projektą šiek tiek pristabdė koronaviruso pandemija, mokiniai jau sukūrė du filmukus: „Bėda dėl tų saldainių“ ir „Išgelbėtas derlius“.

„Tai yra vaikų kūryba, jie viską ir sukūrė. Visų klasių mokiniai rašė istorijas, iš kurių buvo išrinktos geriausios. Per dailės pamokas vaikai kūrė scenarijus, piešė ir iškirpo personažus, per kino studijos būrelius jie viską filmavo.

Kiekvienas vaikas turėjo savo funkciją. Vieni tapė fonus, kiti kūrė personažus, rašė tekstus ir t.t. Vien pasiruošti filmavimams prireikė maždaug mėnesio, tad pats projektas buvo ilgalaikis.

Abu filmukus parodėme ir vaikų tėveliams, jie labai maloniai nustebo. Sulaukėme tikrai gerų atsiliepimų“, – džiūgauja „Atžalyno“ progimnazijos mokytoja.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.