2023 m. kovo 31 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2023 m. kovo 31 d. Rūmų taryba susirinko į posėdį Vilniuje.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 19 amenų, iš jų 14 Tarybos narių, Vilniaus teritorinio skyriaus vadovė A. Gerliakienė, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, specialistas viešiesiems ryšiams M. Salys, vyr. teisininkė V. Tarasevičienė.

Prieš prasidedant posėdžiui, Odontologų rūmuose lankėsi nevyriausybinės organizacijos „Raudonos nosys gydytojai klounai“ atstovai, kurie padėkojo už Rūmų jiems skirtą finansinę paramą, papasakojo apie organizacijos veiklą, kaip ši parama prie jos prisideda ir kokią naudą turi labiausiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

Pristatant veiklą Sveikatos apsaugos ministerijos darbo grupėse, Tarybos narė J. Liatukienė informavo, kad buvo diskutuota apie kompromisinį prisirašymo prie gydytojo odontologo variantą, jog odontologo apylinkė neturėtų būti didesnė už šeimos gydytojo apylinkę ir kad odontologų apylinkė neturi viršyti 2500 aptarnaujamų asmenų, o burnos higienistų apylinkė per kelis metus turėtų būti sumažinta ir siekti 5000 aptarnaujamų asmenų.

Diskutuota apie Burnos ir žandikaulių srities vėžio ankstyvosios diagnostikos, gydymo paslaugų organizavimo, šių paslaugų prieinamumo rodiklių stebėsenos tvarkos aprašo projekto derinimą. Pasidalinta žiniomis, kad darbo grupei išdiskutavus ir parengus aprašo projektą, SAM teikė derinti visoms institucijoms visai kitą aprašo projektą. Dėl to buvo parengtas bendras Rūmų ir Lietuvos medikų sąjūdžio raštas SAM, kuriame surašytos visos pastabos, ir laukiamas atsakymas.

Posėdžio metu pristatyta ir patvirtinta Odontologų ir burnos priežiūros specialistų švietimo komisijos veiklos ataskaita už 2022 m. Kartu pasidžiaugta ne tik dėl komisijos darbo, bet ir Rūmų vykdomo profesinės kvalifikacijos tobulinimo.

Prof. dr. G. Janužis pristatė savo parengtą darbą apie žandikaulių osteonekrozės valdymo rekomendacijas. Šios rekomendacijos bus perduotos darbo grupei peržiūrėti ir tobulinti.

Planuojant Rūmų archyvo skaitmenizavimo procesą, nutarta atnaujinti ir pakeisti Odontologų rūmų Asmens duomenų tvarkymo taisykles, patvirtintas 2018 m. rugpjūčio 2 d. Prezidiumo nutarimu Nr. 18/PN-19.

Aptariant pasirengimą tarptautiniam kongresui „Baltijos šalių odontologų dienos“ Vilniuje, kuris vyks šių metų spalio 27-28 dienomis, organizacinio komiteto siūlymu patvirtintos trys kategorijos, kurios bus siūlomos galimiems kongreso rėmėjams.

Galiausiai nutarta įrašyti į Rūmų narių sąrašą 58 fizinius asmenis, 1 asocijuotąjį narį ir 15 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų.

Kiti numatomi Tarybos posėdžiai:

  • Gegužės 2 d. nuotoliniu būdu;
  • Gegužės 25 d. Druskininkuose;
  • Rugsėjo 8 d. Klaipėdoje.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.