Kongrese Druskininkuose – patarimai kaip pildyti dantų šaknų kanalus bioaktyvių medžiagų eroje

Jau šį penktadienį prasidėsiančiame tarptautiniame kongrese „Odontologijos kompasas 2023“doc. dr. Saulius Drukteinis skaitys pranešimą „Kuo ir kaip pildyti dantų šaknų kanalus bioaktyvių medžiagų eroje?“

Lektorius pabrėžia, kad apie tai svarbu kalbėti todėl, jog dantų šaknų kanalų užpildymas yra vienas pagrindinių endodontinio gydymo ar pergydymo etapų.

„Ilgalaikių klinikinių mokslinių tyrimų rezultai rodo, kad šaknų kanalų užpildymo kokybė turi tiesioginės reikšmės endodontinio gydymo prognozei bei tokių dantų ilgalaikiam funkcionavimui. Visa tai yra neatsiejama nuo užpildų cheminių, fizinių bei biologinių savybių, darbo su jais ypatumais.

Šiandien rinkoje yra daugybė dantų šaknų kanalų užpildų, labai besiskiriančių ne tik savo savybėmis, bet ir specifiniu jų klinikiniu panaudojimu. Tai yra kartu neatsiejama nuo dantų šaknų kanalų užpildymo metodikų ir jų pasirinkimo kiekvienu konkrečiu klinikiniu atveju.

Todėl specialistui yra būtina žinoti dantų šaknų kanalų užpildus, jų savybes ir darbo su jais ypatumus bei tai, koks užpildas yra optimalus renkantis vieną ar kitą  dantų šaknų kanalų užpildymo metodiką“, – sako doc. dr. S. Drukteinis.

Jis taip pat atskleidžia, kad paskaitos metu bus aptariami naujausi ir populiariausi šiuo metu odontologijos praktikoje esantys dantų šaknų kanalų užpildai.

„Apžvelgsime naujausius mokslinių tyrimų duomenis apie užpildus skirtingų sintetinių dervų pagrindu, silikono pagrindu ir ypač „biokeramikos“ pagrindu. Bus skiriamas dėmesys endodontinio pergydymo, kai naudojami skirtingų tipų užpildai, galimybėms ir šiuo metu esančioms ir žinomoms priemonėms. Taip pat bus diskutuosime, kokią užpildymo metodiką ir kartu užpildą rinktis konkrečiais klinikiniais atvejais, su kuriais susiduriame kasdienėje praktikoje“, – sako S. Drukteinis.

Lektorius tikisi, kad paskaita bus aktuali klausytojams.

„Tikiuosi, kad paskaitos metu pateikta naujausia informacija apie dantų šaknų kanalų užpildus ir užpildymo metodikas, kurios pastaraisiais metais yra ypatingai gausu ir ji yra gana kotraversiška, padės gydytojams odontologams giliau suvokti užpildų savybes ir jų pasirinkimo bei pritaikymo algoritmus, kas galėtų padėti kolegoms pasirinkti optimalų užpildą bei užpildymo metodiką, bei leistų siekti geriausio klinikinio rezultato“, – sako S. Drukteinis.

„Odontologijos kompasas 2023“ vyks gegužės 26-27 dienomis Druskininkuose. Programa ir daugiau informacijos: https://bit.ly/3jE1cvr

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.