• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • Prof. dr. V. Brukienė apie Odontologų rūmų projekto klausymus: „Žiūrėsime, kokį zuikį trauks iš kepurės kitą kartą“

Prof. dr. V. Brukienė apie Odontologų rūmų projekto klausymus: „Žiūrėsime, kokį zuikį trauks iš kepurės kitą kartą“

Praėjusią savaitę Seimo Sveikatos reikalų komitete buvo karšta. Svarstytas Odontologų rūmų įstatymo projektas, turintis rūmams grąžinti prarastą savivaldą, vėl nepasiekė finišo tiesiosios. „Žiūrėsime, kokį zuikį trauks iš kepurės kitą kartą…“ – kad yra tiesiog dirbtinai vilkinamas sprendimas, įsitikinusi Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė, rašo portalas Lsveikata.lt.

GRETA VANAGIENĖ

Tempiamas laikas

„Po įvairių išvažiuojamųjų posėdžių prie manęs prieina odontologai ir šneka vis kitaip, o viešai negali pasisakyti, yra neutralūs. Tai ženklas, kad yra kažkas negerai. Mane tai neramina. Bus tęsinys“, – atėjus lemiamam laikui svarstyti Odontologijos įstatymo projektą su jį lydinčiais teisės aktais aiškino Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

Scenarijus patiems klausimo šeimininkams neatrodo netikėtas. Nuosprendis, anot Odontologų rūmų tarybos pirmininkės, jau yra: „Gaila, kad visą pranešimą sudėliojau ir argumentavau, bet Seimo nariai jį išklausę manęs vėl klausia to paties. Man atrodo, kad sprendimas galvoje jau priimtas, dabar tik kalbama dėl kalbėjimo. Tam tikri asmenys net nesupranta, kas yra komercinės paslaugos, kas yra mokestis už licenciją. Kadangi nerado jokių svarių argumentų, žiūrėsime, kokį zuikį trauks iš kepurės kitą kartą“, – komentavo V.Brukienė.

Taigi 2020-ieji metai, kai buvo iš Odontologų rūmų atimta savivalda, stipriai prisidėjusi prie šios srities specialistų gerovės, panašu, dar nebus užversti.

Perskaityti visą straipsnį galite čia: https://lsveikata.lt/aktualijos/odontologu-rumu-projektas-zuikio-is-kepures-neistrauke-15818

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.