Pateiktas prašymas dėl Odontologų rūmų įstatymo projekto pagrindinio komiteto keitimo

Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen pateiktas prašymas dėl vykstančio Odontologų rūmų įstatymo projekto svarstymo vilkinimo pakeisti pagrindinį komitetą.

Nepaisant LR Vyriausybės pritarimo projektui dar praėjusių metų rugpjūtį bei aiškaus visų valdančiųjų koalicinių partijų pritarimo profesinės savivaldos stiprinimui, Seimo Sveikatos ir reikalų komitete projektas svarstomas jau ilgą laiką ir nepateikiama komiteto išvada.

Rašte Seimo pirmininkei pabrėžiama, kad projektas vilkinamas, o Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas, pažeidžiant Seimo Statuto reikalavimus, nevykdo nustatytų įpareigojimų ir iki šiol net neperdavė Projektą svarstyti komiteto posėdyje, o vis rengia klausymus.

Be to, dėl neetiško ir tendencingo A. Matulo elgesio bei viešų nepagrįstų kaltinimų Odontologų rūmams jau pateiktas skundas Seimo Etikos ir procedūrų komisijai: https://bit.ly/43uTVPV

Atsižvelgus į tai, Seimo pirmininkės paprašyta pakeisti pagrindinį komitetą, siūlant kaip galimą pasirinkimą Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą.

Susipažinti su raštu galite čia: https://bit.ly/3XW9xL0

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.