Odontologų rūmų bendruomenei trūko kantrybė

Odontologų rūmai siekia, kad Seimo Sveikatos reikalų komitete užstrigęs jų savivaldos klausimas pereitų į Teisės ir teisėtvarkos komiteto rankas. Mat dabartiniame komitete galimai pakvipo viešųjų ir privačių interesų konfliktu. „Jokių interesų neturiu“, – gynėsi skersai kelio odontologams stovintis komiteto pirmininkas Antanas Matulas, po to, kai jo žmonos pavardė linksniuota odontologų, kuriems sustabdytos licencijos, sąraše, o pastarosiomis dienomis – ir gydymo įstaigų vadovų gretose, rašo portalas Lsveikata.lt.

GRETA VANAGIENĖ

Nutylėjo kompromituojančią medžiagą

Seimo Sveikatos reikalų komiteto klausymuose, kurie buvo skirti Odontologų rūmų savivaldos grąžinimo klausimams, A.Matulas ne kartą mįslingai užsiminė turintis kompromituojančios medžiagos apie neva neskaidrią Odontologų rūmų veiklą. Tiesa, paslapties skraistės, kas ir kokią „slaptą“ medžiagą jam po stalu pateikia, viešai sakėsi atskleisti negalįs. Tuomet spėliota, jog sufleris – artimas asmuo. Šiandien gi svarstoma, ar nebus jis Antano Matulo žmona – Sandra Matulienė. Mat ji – buvusi Odontologų rūmų narė. Redakcija gavo informacijos, kad jai dar 2015-aisiai buvo panaikinta licencija.

Tiesa, 2022-aisiais licencija Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklos tarnybos grąžinta. Tai rūmams užmina mįslę. Kaip aiškina Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė, po ilgos pertraukos siekiant susigrąžinti licenciją, reikia pereiti aibę kursų. O jei šio darbo nedirbama, kam reikalinga licencija?

„Manyčiau komiteto pirmininkas turėjo iš pat pradžių deklaruoti, kad jo žmona – odontologė, kuriai buvo panaikinta licencija“, – svarsto Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė, paaiškindama, kad parlamentaro žmonai licencija buvo panaikinta už tuo metu veikusios licencijuojamos veiklos taisyklių pažeidimą. „Licencija iš pradžių buvo sustabdyta, o vėliau ir panaikinta“, – patikslina V.Brukienė.

Beje, S.Matulienė žiniasklaidoje šiomis dienomis linksniuojama ir kitoje eilutėje – ji neseniai laimėjo konkursą į Pasvalio ligoninės direktorės vietą. Šio posto ji siekė vienintelė.

„Kova tampa angažuota ir asmeninė. Panašu ir į interesų konfliktą“, – dalijasi įtarimais V.Brukienė.

Perskaityti visą publikaciją galite čia: https://lsveikata.lt/aktualijos/odontologu-rumu-bendruomenei-truko-kantrybe-15938

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.