Seimo narys E. Gentvilas: „Pasistengsime, kad odontologai įgytų visavertę profesinę savivaldą“

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkui Antanui Matului marinuojant naująjį Odontologų rūmų įstatymą, koalicijos partneriai liberalai dės pastangas, kad projektas pagaliau būtų įtrauktas į ateinančią rudens sesiją. Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo teigimu, subjektyvus vieno politiko priešinimasis negali trukdyti šalies odontologams įgyti profesinę savivaldą, rašoma naujienų agentūros BNS pranešime.

„Liberalai nuosekliai pasisako už kuo platesnę profesinę savivaldą – ne tik odontologams, bet ir visiems gydytojams, advokatams, architektams ir kitiems profesionalams. Todėl nematome kito kelio, kaip tik įteisinti visavertę Odontologų rūmų savivaldą dar šiame Seime“, – teigia jis.

Naujasis Odontologų rūmų įstatymas registruotas dar 2021 m. gegužės 20 dieną, parlamentas jam po pateikimo pritarė tų pačių metų lapkritį. Tačiau Sveikatos reikalų komitetas iki šiol negrąžina įstatymo į Seimo salę priėmimui.

„Mano požiūriu, šiuo klausimu gerbiamasis Matulas veikia ranka rankon su valstiečiu Aurelijumi Veryga – jie abu yra didžiausi pertvarkos priešininkai. Tikiuosi, įstatymo likimą vis dėlto apspręs ne šis duetas, o visa koalicija, kaip ir priklauso pagal politinę logiką ir mūsų programas“, – sako E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdis savo rinkimų programoje įsipareigojo atkurti buvusias Odontologų rūmų funkcijas, perduodant jiems „viešojo administravimo funkcijas licencijavimo, veiklos kontrolės bei priežiūros, pacientų skundų nagrinėjimo, taip pat profesinės etikos ir elgesio priežiūros srityse“.

Pagal Odontologų rūmų įstatymo projektą, patys rūmai prižiūri, kad „rūmų nariai tinkamai atliktų savo profesines pareigas, laikytųsi Odontologų profesinės etikos kodekso bei Rūmų statuto“, bei vykdo „odontologų ir burnos priežiūros specialistų praktikos licencijavimą“.

Panašios nuostatos galiojo ir iki 2020 metų, kol praėjusios kadencijos Seimas jų nepanaikino.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.