Parlamentarė I. Pakarklytė piktinasi delsimu priimti odontologų savarankiškumą įteisinantį įstatymą

Seime netyla pasipiktinimai odontologų savivaldą įteisinančio projekto „vilkinimu“. Parlamentarė Ieva Pakarklytė sako, kad Odontologų rūmų įstatymo projekto Sveikatos reikalų komitetui nepavyksta apsvarstyti jau treti metai. „Laisvietė“ netiki komiteto pirmininko Antano Matulo duotu pažadu, kad projektas bus priimtas dar šios Seimo sesijos metu, rašo portalas Delfi.

Visgi konservatorius atremia kritiką teigdamas, kad Odontologų rūmų įstatymas jau įrašytas į kitą trečiadienį vyksiančio komiteto posėdžio darbotvarkę.

 „Pirmasis Odontologų rūmų projektas Seime buvo registruotas dar kadencijos pradžioje, vadinasi, prieš trejus metus. Po to buvo kita versija užregistruota 2021 metų pradžioje. Nuo tada praėjo projektas pateikimą ir štai komitetui niekaip nepavyksta apsvarstyti, visokie keisčiausi pasiteisinimai girdimi, kodėl nepavyksta“, – Eltai teigė I. Pakarklytė. „Išvadų rengėjams nepavyko susitikti per 2,5 metų, gautos visos ekspertinės išvados – visi tie dalykai, kaip ištempti procesą, išnaudoti yra. Ką buvo galima stebėti posėdžio metu – dirbtinai tempiamas laikas, kad nebūtų suspėta apsvarstyti klausimo ir vėl tas sprendimas būtų nukeltas į nežinia kada“, – piktinosi politikė.

Trečiadienį Sveikatos reikalų komitete odontologų bendruomenės savarankiškumą įtvirtinantis įstatymo projekto svarstymas buvo nukeltas į kitą posėdį. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad keturi politikai, rengę projekto išvadas, nebuvo susitikę parengti bendros pozicijos. Posėdžio metu komiteto pirmininkas A. Matulas pažadėjo, kad klausimas bus apsvarstytas ir įstatymas bus priimtas dar šios Seimo kadencijos metu. Vis dėlto, I. Pakarklytė sako netikinti tokiais konservatoriaus pažadais. „Man sunku tikėti tais pažadais, kai per 2,5 metų komitetas neapsvarstė projekto. Ir kito posėdžio metu, kiek žinau, komitetas vyks į Šiaulius, tai, vadinasi, nebus vėl sprendžiama ir neaišku, kada bus“, – kalbėjo politikė. „Jeigu ir bus įtraukta į darbotvarkę, ar vėl nebus imtasi kažkokių vingrybių, kaip tą procesą vėl vilkinti ir stabdyti“, – pridūrė „laisvietė“.

Pilna publikacija: https://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos-naujienos/pakarklyte-piktinasi-delsimu-priimti-odontologu-savarankiskuma-iteisinanti-istatyma-matulas-atkerta-laisviete-meluoja-95095537

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.