Valdančiosios koalicijos posėdyje – palaikymas odontologų savivaldos projektui

Pirmadienį Seimo valdančiosios koalicijos posėdyje buvo svarstomas ir Odontologų rūmų įstatymo projekto klausimas. Seimo narys Eugenijus Gentvilas Odontologų rūmams patvirtino, kad šis klausimas turi būti išspręstas.

„Aš pats iškėliau šį klausimą ir pasakiau, kad arba sprendžiame jį, arba imsimės griežtų priemonių. Nes profesinių savivaldų stiprinimas yra numatytas valdančiosios koalicijos sutartyje. Posėdžio metu nuspręsta, kad šis klausimas turi pajudėti ir turi būti išspręstas. Nežadu tylėti, jeigu Odontologų rūmų įstatymas ir toliau bus žudomas“, – sako Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Daugiau Seimo nario komentarų galite perskaityti LRT.lt publikacijoje: https://www.lrt.lt/naujienos/sveikata/682/2129691/gentvilas-itaria-jog-odontologu-rumu-projektas-nesvarstomas-tycia-uzsimena-apie-galima-matulo-interesu-konflikta 

Primename, kad projektas jau kelerius metus svarstomas Seimo Sveikatos reikalų komitete. Praėjusią savaitę komiteto posėdyje buvo pateiktos ekspertinės išvados, kurios aiškiai pritarė odontologų savivaldos stiprinimui. Už tai pasisakė ir didžioji dalis komiteto narių, taip pat Sveikatos apsaugos ministerija bei Akreditavimo tarnyba.

Odontologų rūmų įstatymo projektas vėl bus svarstomas šį trečiadienį. Šiame posėdyje turėtų vykti lemiamas balsavimas prieš pateikiant projektą paskutinei priėmimo stadijai – svarstyti ir balsuoti Seimo nariams.

Kviečiame palaikyti odontologų bendruomenę ir stebėti rytojaus posėdį nuo 10 val.: https://www.youtube.com/watch?v=seKL0RzypAk

Sveikatos reikalų komiteto posėdžio darbotvarkė: https://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=38477&p_k=1&p_event_id=26209

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.