Kauno rajone – paskutinis šiemet „Negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo“ programos renginys

Kauno rajono socialinių paslaugų centre įvyko paskutinis šiais metais „Negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo“ programos renginys. Jo metu Odontologų rūmų Tarybos narė Rita Juchnevičienė, taip pat burnos higienistė Kristina Paužienė bei Kauno kolegijos studentės Monika ir Gabija apžiūrėjo vaikų burnos būklę bei konsultavo, kaip reikėtų prižiūrėti savo burnos sveikatą.

„Šis renginys mums be galo svarbus, nes iš įvairių Kauno rajono vietų susirinko ne tik mažieji pacientai, bet ir vyresni vaikai. Visi jie – tikrai sunkios būklės, negali savarankiškai ir kokybiškai atlikti individualios burnos higienos. Todėl labai svarbu jais pasirūpinti ir nuolat šviesti apie burnos sveikatą. Džiugu, kad šio susitikimo prasmę jaučiame ne tik mes, bet ir vaikų tėvai“, – sako R. Juchnevičienė.

Tokių susitikimų reikalingumą akcentuoja ir renginyje dalyvavusių vaikų tėvai. Štai iš Jurbarko atkeliavusi šeima sako, kad kitu atveju vargu ar sulauktų kompetentingos pagalbos savo mieste.

„Jeigu norėtume gauti odontologo paslaugų, reikėtų keliauti į Kauną, Jurbarke tokios pagalbos nėra kur gauti. Todėl labai pasisekė, kad iš pažįstamų sužinojome apie šį susitikimą. Kadangi vaiką sunku pervežti į kitą miestą, kur kas paprasčiau būtų, jeigu specialistai galėtų atvažiuoti pas mus į namus“, – sako vieno iš vaikų mama Lina.

Negalią turintiems vaikams skirtą profilaktikos programą Odontologai vykdo savo iniciatyva. Džiaugiamės, kad šio projekto metu padėta jau daugiau kaip 300 šeimų!

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.