Seimas po svarstymo pritarė Odontologų rūmų įstatymo projektui: liko vienas balsavimas

Seimas po svarstymo pritarė grąžinti odontologų savivaldą siūlančiam Odontologų rūmų įstatymo projektui. Šiam įstatymo projektui dar liko vienas balsavimas.

Už balsavo 48, prieš nebalsavo niekas, susilaikė 11 parlamentarų.

„Pagaliau mes turime tą odontologų rūmų įstatymo projektą po ilgų diskusijų, po įvairiausių pokalbių komitete. Ir iki šiol niekaip nesuprantu, kaip jis taip ilgai užtruko Sveikatos reikalų komitete“, – plenarinio posėdžio metu kalbėjo L. Slušnys.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas, prašydamas Seimo narių balsuoti už Odontologų rūmų įstatymo projektą, argumentavo, kad dėl profesinės savivaldos buvo susitarta pasirašant valdančiosios koalicijos sutartį.

„Primenu, kad koalicijos sutartyje numatyta Vyriausybės programos tvarka skelbia, kad bus stiprinama profesinė savivalda, perduodant jai licencijavimo, atestavimo, kontrolės ir kvalifikacijos kėlimo funkcijas. Tai šitas projektas, kuris labai ilgai užsigulėjo komiteto stalčiuose, neleistinai ilgai, yra vertintinas kaip Vyriausybės ir visos koalicijos sutartų dalykų realizavimas“, – pabrėžė liberalas.

Seimui priėmus Odontologų rūmų įstatymą, jis turėtų įsigalioti nuo 2025 metų sausio 1 dienos.

Su balsavimo rezultatais galite susipažinti čia: https://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=37067&p_bals_id=-51159

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.