2024 m. sausio 26 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2024 m. sausio 26 d. Rūmų taryba susirinko į pirmąjį posėdį šiais metais.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 24 asmenys, iš jų 17 Tarybos narių, Vilniaus teritorinio skyriaus vadovė A. Gerliakienė, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, specialistas viešiesiems ryšiams M. Salys, vyr. teisininkė V. Tarasevičienė, vyr. finansininkė I. Grigaitė, administratorė M. Gedeikienė.

Odontologų rūmų Taryba posėdžio metu susipažino su paruošta deklaracija, patvirtinančia nepriekaištingą reputaciją, ją patvirtino ir nustatė, kad nuo šiol ši forma bus privaloma visiems pretendentams, kandidatuojantiems į renkamus Rūmų organus: Rūmų Tarybą, Garbės teismą, Revizijos komisiją, Teritorinių skyrių vadovus ir skyrių valdybą, Etikos komisiją.

Ši deklaracija bus reikalinga jau artimiausiu metu, kai vyks Rūmų Teritorinių skyrių rinkimai. Kiekvieno teritorinio skyriaus narys gaus el. paštu detalią informaciją apie organizuojamą Teritorinio skyriaus visuotinį narių susirinkimą. Primename, kad susirinkimai vyks šiomis datomis:

  • 2024.02.24 Kaune;
  • 2024.03.02 Šiauliuose;
  • 2024.03.09 Klaipėdoje;
  • 2024.03.16 Vilniuje;
  • 2024.03.23 Panevėžyje.

Vėliau kiekvieno Teritorinio skyriaus vadovas pristatė Tarybai savo skyrių veiklos ataskaitas už 2023 metus. Taryba, su jais susipažino ir patvirtino.

Posėdžio metu diskutuota ir apie gyd. odontologo pagalbininko programą. Rūmų parengtas kompetencijų sąrašas atiduotas svarstyti Sveikatos apsaugos ministerijai. Joms buvo iš esmės pritarta, bet galiausiai grįžta prie diskusijos, ar tokios profesijos reikia ir kokia būtų tokio specialisto ateitis. Šiuo metu atliekama pagalbininko profesijos galimybių analizė.

Nutarta deleguoti Tarybos narę Erminiją Guzaitienę į SAM inicijuotą darbo grupę, kuri turės parengti Sveikatos apsaugos ministro įsakymo dėl dantų amalgamų naudojimo mažinimo pakeitimo projektą.

Aptarti ir darbai Mobiliųjų odontologinių paslaugų teikimo darbo grupėje. Jau įvyko 2 susitikimai. SAM ruošia tokių paslaugų teikimo reikalavimų aprašo projektą, kuriuo vadovaujantis pirminio lygio asmens sveikatos priežiūros įstaigos teiktų ambulatorines odontologinės priežiūros paslaugas sunkią negalią turinčių pacientų gyvenamojoje vietoje.

Aptartos ir rengiamos žandikaulių osteonekrozės valdymo rekomendacijos. Jau gautos pastabos iš dviejų organizacijų: Lietuvos periodontologų draugijos ir Lietuvos veido ir žandikaulių bei burnos chirurgų draugijos. Rekomendacijos toliau ruošiamos.

Posėdžio metu aptarti artimiausių Odontologų rūmų organizuojamų renginių parengiamieji darbai – kongreso „Odontologijos kompasas 2024“ Druskininkuose ir šv. Apolonijos dienos minėjimo Šiauliuose. Primename, kad kviečiame į šv. Apolonijos šventę, kuri vyks jau kitą savaitę – vasario 10-ąją. Jos programa:

13.00 val. Šv. mišios Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje (Aušros takas 3, Šiauliai).

14.30 val. Apdovanojimai ir sveikinimai – Šiaulių vyskupijos pastoraciniame centre (šalia katedros), Tilžės g. 186, Šiauliai.

17.00 val. Šventinė vakaronė – klube Havana, Rūdės g. 27, Šiauliai. Registracija: https://bit.ly/3RKCV4k

Galiausiai nutarta įrašyti į Rūmų narių sąrašą 36 fizinius asmenis ir 8 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas.

Kiti Tarybos posėdžiai vyks:

  • Kovo 29 d. Kaune;
  • Balandžio 26 d. Vilniuje;
  • Gegužės 30 d. Druskininkuose.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.