Startavo nauja Odontologų rūmų profilaktikos programa socialinių įgūdžių stokojančių šeimų vaikams

Vasarį startavo nauja Odontologų rūmų organizuojama profilaktikos programa „Burnos ir dantų priežiūra“, skirta socialinių įgūdžių stokojančių šeimų vaikų burnos sveikatos gerinimui.

Šios programos metu vaikai įgys ne tik teorinių žinių apie burnos priežiūrą, sveiką mitybą ir gyvenseną, bet ir bus mokomi asmeninės burnos higienos, taip pat sulauks ir dovanų – burnos priežiūros priemonių. Profilaktikos programa bus vykdoma visoje Lietuvoje.

Vasario 27 d. įvyko pirmasis susitikimas su Piniavos k. ir Vaivadų k. Panevėžio rajono bendruomeninių vaikų globos namų gyventojais.

Burnos higienistė Valė Žemaitė supažindino vaikus, kaip atsiranda dantų ėduonis, burnos audinių ir kitos ligos. Vaikai taip pat supažindinti su burnos priežiūros priemonėmis bei pamokyti, kaip tinkamai jas naudoti.

Planuojamas ir antras susitikimas, kurio metu vaikai sužinos apie mitybos įtaką dantų sveikatai, taip pat bus kartojami taisyklingos burnos priežiūros principai.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.