Paskelbta kongreso Druskininkuose programa: dalyvių lauks aukščiausio lygio lektoriai ir unikalios paskaitos

Gegužės pabaigoje Odontologų rūmų bendruomenės lauks tradicinis kongresas „Odontologijos kompasas 2024“. Šiemet jis kitoks: ilgesnis nei įprastai, su unikaliomis paskaitomis, aukščiausio lygio lektoriais iš viso pasaulio bei Odontologų rūmų 20-ies metų veiklos paminėjimu.

Mokslinės programos vadovas dr. Jan Pavel Rokicki sako, kad šių metų programą geriausiai apibūdina angliškas žodis „diversity“ – įvairiapusiškumas.

„Programos tikslas – ne orientuotis į kažkokią konkrečią sritį, o kad paskaitos būtų pritaikytos visiems. Todėl džiugu pažymėti, kad turėsime lektorius ne tik iš Europos, bet ir Lotynų Amerikos bei Jungtinių Valstijų. Tai bus tarptautinio lygio konferencija, kurioje bus skaitomos paskaitos ne tik apie dantis ir jų atstatymą, bet ir apie minkštųjų audinių plastiką, implantaciją, bendrines ligas, tokias kaip sąnario pakitimai, neurologija. Bus plačiai apžvelgiama visa burnos ertmės problema, burnos ligos ir kaip galima pagelbėti pacientui.

Taip pat svarbu pažymėti, kad bus ir bendrųjų paskaitų: kaip galima valdyti skausmą, kaip galima valdyti emocijas, kaip gydytojui susivaldyti bendraujant su konfliktiniais pacientais. Taip pat bus pranešimų ir apie marketingą, kaip gydytojai galėtų geriau save parodyti visuomenei. Taigi ši mokslinė programa bus labai įvairiapusiška, skirta ne tik gydytojams odontologams, bet ir dantų technikams, burnos higienistams bei gyd. odontologo padėjėjams“, – sako J. P. Rokicki.

Mokslinės programos vadovas atskleidžia, kad šių metų kongrese bus ir išties unikalių pranešimų.

„Išgirsime pranešimą apie tai, kad Lietuvoje atsirado problema dėl kirminų: kartais atliekant biopsiją burnoje, net sunku patikėti, iš jos ištraukiami gyvi kirminai. Tai yra tikrai labai įdomi paskaita, kurią paklausyti bus pravartu. Šiemet bus tikrai unikalių paskaitų“, – įsitikinęs J. P. Rokicki.

Šių metų kongresas pažymės ir Odontologų rūmų veiklos 20-metį, tad J. P. Rokicki kviečia atvykti į Druskininkus, nes šiemet laukti kongreso išties verta.

„Paskaitos paskirstytos po konferencijų centrus taip, kad nebūtų monotonijos. Nebus taip, kad vienoje paskaitų salėje vien tik pvz. chirurgijos temos. Tad apsilankę abiejuose konferencijų centruose ne tik išgirsite įvairių pranešimų, bet ir turėsite galimybę apžiūrėti odontologinių prekių parodą.

Nepamirškite, kad šiemet kongresas bus kitoks, jis vyks net tris dienas. Gegužės 30 dieną vyks nuotolinės paskaitos, kitas dvi dienas – gyva konferencija ir paroda. Paskaitas skaitys patyrę lektoriai iš viso pasaulio, todėl kviečiu dalyvauti, domėtis ir, svarbiausia, klausti, nes jums atsakinės aukščiausio lygio specialistai.“

Susipažinti su moksline programa ir registruotis į kongresą galite čia: https://bit.ly/3TH33Qc

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.