Informacija dėl elektroninių nedarbingumo pažymėjimų išdavimo

Primename, kad gydytojai odontologai ir gydytojai odontologai specialistai gali išrašyti elektroninį nedarbingumo pažymėjimą po suteiktų odontologinių procedūrų.

Vadovaujantis Elektroninių nedarbingumo pažymėjimų bei elektroninių nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų išdavimo taisyklių (teisės aktą rasite čia: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.259347/asr) 6 punktu, elektroninius nedarbingumo pažymėjimus gali išduoti tik asmens sveikatos priežiūros įstaigų, sudariusių sutartis dėl teisės išduoti elektroninius pažymėjimus su Sodros teritoriniais skyriais, asmenis gydantys gydytojai ar gydytojų konsultacinės komisijos pirmininkas. Taigi, išduoti elektroninius nedarbingumo pažymėjimus gali tiek privačios, tiek viešosios asmens sveikatos priežiūros įstaigos, tačiau reikia sudaryti sutartį su Sodra dėl teisės išduoti elektroninius pažymėjimus.

Informuojame, kad sutarties sudarymas su Sodra galimas visais atvejais ir nepriklauso nuo to, ar paslaugos teikiamos jas apmokant Privalomojo sveikatos draudimo (PSDF) fondo lėšomis, ar ne.

Norėdami sudaryti sutartį, kreipkitės į Sodros teritorinį skyrių. Daugiau informacijos ir kontaktinius duomenis rasite čia:

https://www.sodra.lt/lt/situacijos/informacija-draudejams/gydymo-istaigoms?lang=lt

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.