Vaivadų ir Piniavos vaikų globos namų gyventojams – pamoka apie burnos sveikatą

Odontologų rūmų tarybos narė burnos higienistė Valė Žemaitė lankėsi Panevėžio rajone esančiuose vaikų globos namuose, kur mokė vaikus apie burnos sveikatos svarbą ir jos priežiūrą.

Koks cukraus poveikis dantims? Koks maistas, ar net konkretūs produktai, grėsmingiausi? Kaip dažnai užkandžiauti? Ką daryti, kad išvengtumėte dantų ėduonies? – šiuos ir kitus klausimus burnos higienistė Valė Žemaitė aptarė su Vaivadų k. ir Piniavos k. Bendruomeninių vaikų globos namų gyventojais. Buvo prisiminta kaip valyti dantis, tarpdančius, kokias priemones naudoti. Vaikams padovanota burnos priežiūros priemonių ir knygelių apie vaikų dantis ir cukraus žalą. Susitikimą vainikavo pokalbiai prie arbatos puodelio ir smagi fotosesija sode.

Tai buvo Odontologų rūmų organizuojamos profilaktikos programos „Burnos ir dantų priežiūra“, skirtos soialinių įgūdžių stokojančioms šeimoms, renginys.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.