Seimo nariams – raštas dėl perteklinių galių Ligonių kasai

Odontologų rūmai kartu su partneriais kreipėsi į Seimo narius dėl Seimo Sveikatos reikalų komitete užregistruotų Sveikatos draudimo įstatymo pataisų, kurios suteiktų perteklines galias Valstybinei ligonių kasai (VLK) ir paveiktų pacientų galimybę gauti kompensuojamas paslaugas.

Įstatymo pakeitimais norima Valstybinei ligonių kasai (VLK) iš naujo suteikti perteklines galias tikrinti gydymo įstaigas ir taikyti griežtas nuobaudas – vienašališkai nutraukti arba stabdyti sutartis dėl valstybės kompensuojamų paslaugų ir medicinos priemonių apmokėjimo. Atnaujinti sutartį būtų galima tik po vienerių metų.

Taip pat nėra aišku, už kokius pažeidimus VLK taikytų nuobaudas pagal siūlomas naujas pataisas.

Viso to pasekmė – gyventojai būtų priversti arba kreiptis į kitas gydymo įstaigas, taip dar labiau didinant ilgų eilių pas gydytojus problemą, arba mokėti visą medicinos, slaugos ar odontologijos paslaugų kainą.

Rašte akcentuota, kad šios pataisos nebuvo niekaip derintos su medikus, pacientus, sveikatos priežiūros įstaigas ir vaistines vienijančiomis asociacijomis, o ir į vėliau pateiktus pasiūlymus komitete nebuvo atsižvelgta.

Kviečiame susipažinti su raštu Seimo nariams: https://bit.ly/3Kl8hLK

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.