Vaikų dienos centre Kaune – antroji pamoka vaikams apie burnos sveikatą

Senamiesčio vaikų dienos centre, esančiame Kauno mieste,  įvyko atgalinio ryšio susitikimas, organizuojamas Odontologų rūmų profilaktikos programos „Burnos ir dantų priežiūra“, skirtos socialinių įgūdžių stokojančių šeimų vaikų burnos sveikatos gerinimui.

Susitikimo metu burnos priežiūros specialistė Gabija Garalevičiūtė kartu su įvairaus amžiaus vaikais atnaujino įgytas žinias apie individualios burnos priežiūrą, pasitelkdami iš anksto sudarytą testą. Susitikimo metu vaikai buvo informuojami apie fluoridą, tinkamus jo kiekius priklausomai nuo jų amžiaus ir apie tai, kaip jis žymimas. Aptartos papildomos burnos higienai reikalingos priemonės, pvz. dantų siūlas.

Užsiėmimo metu akcentuota reguliarių profilaktinių vizitų pas gyd. odontologą ar burnos higienos specialistą svarba. Vaikai taip pat supažindinti ir su klinikiniame darbe naudojamomis optikos priemonėmis. Pamokos pabaigoje kiekvienam iš vaikų įteikti individualios burnos higienos reikmenys – dantų siūlai ir dantų pastos.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.