• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • Dėl sveikatos priežiūros specialistų darbo santykių skirtingose asmens sveikatos priežiūros įstaigose karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo laikotarpiu

Dėl sveikatos priežiūros specialistų darbo santykių skirtingose asmens sveikatos priežiūros įstaigose karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo laikotarpiu

Kilus klausimams ir dėl išsamesnės informacijos gavimo prašome kreiptis į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministeriją tel. 8 800 66 004  arba +370 5 268 5110 
 
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas 2020 m. balandžio 15 d. sprendimu Nr. V-858 „Dėl sveikatos priežiūros specialistų darbo santykių skirtingose asmens sveikatos priežiūros įstaigose karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo laikotarpiu“ įpareigojo visose sveikatos priežiūros įstaigose (toliau – Įstaigos), nepriklausomai nuo jų nuosavybės formos ir pavaldumo, dirbančius sveikatos priežiūros specialistus bei kartu su jais dirbančius darbuotojus (toliau – darbuotojai) iki 2020 m. balandžio 17 d. raštu ar elektroniniu paštu pateikti deklaracijos formą, nurodant informaciją apie tai, kuriose Įstaigose karantino laikotarpiu darbuotojas turi darbo sutartį. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad deklaracijas turite pateikti savo darbdaviui. 
 
- Jei darbuotojas dirba daugiau nei vienoje Įstaigoje, tai deklaraciją reikia pateikti tai Įstaigai, kurioje jo darbo laikas per kalendorinį mėnesį yra ilgiausias (ji laikoma pagrindine darbuotojo Įstaiga).
- Jei darbuotojas dirba daugiau nei vienoje Įstaigoje ir jo darbo laikas per kalendorinį mėnesį yra vienodas visose Įstaigose, tai deklaracija pateikiama Įstaigai, kurią pasirenka darbuotojas (ji laikoma pagrindine darbuotojo Įstaiga).
Darbuotojai raštu ar elektroniniu paštu turi informuoti ne pagrindines įstaigas, nurodant Įstaigos pavadinimą, kuriai pateikė deklaraciją.
Sprendimu Įstaigos įpareigotos kaupti informaciją apie turimus darbuotojų išteklius, kurie turėtų užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų (tiek susijusių su COVID -19, tiek nesusijusių su COVID-19) teikimą karantino laikotarpiu.
 
  

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.