2010 07 01

Posėdžio metu aptartas Tarptautinis kongresas, kuris vyko šių metų birželio 4-5 dienomis ir buvo skirtas prof. S. Čepulio 100-osioms metinėms paminėti. Kiekvienas organizacinio komiteto narys pristatė savo kuruojamų sričių galutinius rezultatus, išvadas bei pamokas. Gražių atsiliepimų sulaukė renginio minėjimo dalis, kurį vedė aktorius Petras Venclovas, grojo tarptautinių konkursų laureatė pianistė Rūta Blaškytė, dainavo Kauno Valstybinio Muzikinis teatro solistė Rita Preikšaitė.
Pasidžiaugta ir moksline programa, kuri buvo skirta ne tik odontologijos naujovėms, bet ir aktualiems teisės klausimams, profesinei etikai, infekcijų kontrolei odontologijoje.
 
Renginio metu dalyviams pristatyta knyga „Profesorius Stasys Čepulis“, į kurią sugulė šios istorinės asmenybės gyvenimo ir kūrybiško darbo suvokimas. Knygoje savo atsiminimais apie profesorių dalinasi jo buvę studentai, kolegos, bendražygiai.
„Ši knyga, kaip ir pats kongresas, dovana bei paminklas prof. S. Čepuliui, kadangi šiomis dienomis aprėpiamas visas jo gyvenimas, visa tai, kuo jis gyveno ir tikėjo. Su didele pagarba norisi rašyti apie tokias asmenybes. Laimingas asmenybes, tvirtų moralinių nuostatų, nepraradusias idealizmo, netapusias aritmetiniais simboliais, gyvenusias materialinėje ir dvasinėje pusiausvyroje“, - pristatydama knygą, kalbėjo redakcinės kolegijos pirmininkė prof. I. Balčiūnienė.
Neabejojama, jog kiekvieno Rūmų nario garbė savo namų bibliotekoje turėti knygą apie mūsų odontologijos patriarchą prof. S. Čepulį. Knygą galite įsigyti LR odontologų rūmų buveinėje adresu J. Jasinskio g. 16, Vilniuje arba Rūmų teritoriniuose skyriuose.
 
Kadangi po renginio kreipiasi žmonės, kurie nedalyvavo Kongrese ir nori atsiimti sertifikatus, norisi pabrėžti, jog sertifikatai išduodami tik renginio dalyviams, išimties atveju, susiklosčius nepalankioms aplinkybėmis Taryba gali svarstyti pinigų grąžinimo galimybę.
 
Tęsiant gražią tradiciją, posėdyje patvirtintas 2011 metų Tarptautinio kongreso organizacinis komitetas, kuris pradės parengiamuosius renginio darbus. Numatoma renginio vieta – Druskininkai.
Posėdžio metu veiklos ataskaitas pristatė Rūmų Revizijos bei Neformaliojo švietimo komisijos. 2009 m. Neformaliojo švietimo komisija užregistravo 254 renginius, kuriuose dalyvavo virš 10 tūkst. dalyvių, 2010 m. 140 renginių, kuriuose dalyvavo 4930 dalyvių. Pristatytos priežastys, dėl kokių priežasčių dažniausiai atmetami renginiai, ką reikėtų tobulinti renginių organizavimo procese, pristatytas renginių bei dalyvių kiekis kiekviename Rūmų teritoriniame skyriuje, dalyvių pasiskirstymas pagal tobulinimo renginių organizatorius 2009 metais. Pristatyti numatomi darbai, problemos, su kuriomis susiduriama komisijos veikloje, siekiama tobulinti renginių registravimo sistemą bei suteikti galimybę dalyviams į renginius registruotis internetu.
Aptartas Lietuvos higienos normos HN 47-1:2008 "Sveikatos priežiūros įstaigos. Higieninės ir epidemiologinės priežiūros reikalavimai" projektas. Ankstesnio posėdžio metu išsakyti Tarybos narių siūlymai ir pastabos buvo pateikti Sveikatos apsaugos ministerijos darbo grupei ir į pastabas buvo atsižvelgta. Taigi ši norma bus racionalesnė ir labiau įgyvendinama praktikoje.
Kitas Tarybos posėdis vyks rugsėjo 24 dieną.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.