2007 12 07

2007 m.gruodžio 7 d. Tarybos posėdžio apžvalga
 
 
Šiame posėdyje aktualiausias klausimas buvo - Rūmų narių apdovanojimas Šv. Apolonijos, Metų gydytojo odontologo padėjėjo, Metų burnos higienisto, Metų dantų techniko nominacijomis bei Padėkos raštais. Lietuvos odontologijai ypatingai nusipelniusius asmenis nutarta nominuoti Odontologo dienos šventės 2008 m. vasario 9 d. metu. Plačiajai odontologijos visuomenei šie asmenys bus pristatyti Rūmų interneto svetainėje bei žurnale „Odontologų rūmų žinių“ 2008 m. pirmajame numeryje.
 
Šv. Apolonijos nominantus Rūmai renka jau ketvirtus metus: 2005 metais šv. Apolonijos nominantas – prof. R. Kubilius, 2006 m. – L. Valantinienė, 2007 m. – prof. habil. dr. I. Balčiūnienė.
Posėdžio metu Tarybos pirmininkė supažindino Tarybos narius su Teritorinių skyrių siūlomais nominantais, pristatė skyrių pateiktą medžiagą - nominantų biografijas, darbo patirtį, pasiekimus bei pripažinimą visuomenėje. Diskutuojant apie siūlomus kandidatus nominacijoms, buvo iškelta mintis, jog, renkant šv. Apolonijos nominantą, reikia atsižvelgti ne tik į nominanto tiesioginio darbo svarbą bei naudą, bet ir į duoklę visuomenės labui. Turi būti iškelta altruizmo svarba specialistų veikloje.
 
Aptartas klinikinių komplikacijų, teikiant odontologinės priežiūros (pagalbos) paslaugas, sąrašo sudarymas. Projektas bus svarstomas sekančiame posėdyje.
Lietuvos vartotojų asociacija kėlė klausimą apie garantijų teikimą odontologinėms paslaugoms. Seimo sveikatos komitetas atliko užsienio valstybių apklausą, kuriose valstybėse yra teikiamos garantijos už suteiktas paslaugas. Rūmai buvo informuoti, kad tokia praktika taikoma Vokietijoje. Tačiau kaip tai veikia praktiškai - nėra aišku.
 
Iš Panevėžio kolegijos gautas atsakas dėl gydytojo odontologo padėjėjų rengimo. Kolegijos atstovai pasirengę bendradarbiauti ir derinti gydytojo odontologo padėjėjų kursų programas, kurios truktų apie metus.
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba pateikė Tarybai paskaitų sąrašą, kurių pagrindinė tematika - prietaisų registravimas bei dokumentavimas, kaip šie procesai yra reglamentuojami. Sutarta, jog dviejų valandų trukmės paskaita bus skaitoma Tarptautiniame kongrese Druskininkuose. Šios paskaitos būtų aktualios dantų technikams.
 
Spalio 22 dieną  LR Odontologų rūmų pirmininkė Tarybos pirmininkė doc. dr. Anastazija Tutkuvienė ir vicepirmininkas Petras Ralys dalyvavo Respublikos Prezidentūroje surengtoje diskusijoje „Individualusis savanoriškas sveikatos draudimas - kodėl jo nėra Lietuvoje“. Buvo pristatyta idėja, jog 1 proc. nuo pajamų bus sumažintas ir įeis į tikslinę Sveikatos draudimo sąskaitą. Tačiau ši programa buvo sukritikuota. Klausimas liko neišdiskutuotas ir neužbaigtas, todėl savanoriško draudimo idėja nusikelia.
 
Kadangi turime nuolatinių Rūmų rėmėjų, posėdžio metu nuspręsta pagrindiniams metų rėmėjams įteikti Padėkos raštus, o kitiems rėmėjams padėkoti Rūmų svetainėje www.odontologurumai.lt bei žurnale „Odontologų rūmų žinios“.
Kitas posėdis įvyks 2008 m. sausio 11 dieną Kaune.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.