2012 03 30

Posėdyje buvo aptarti svarbūs Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Tarptautinio kongreso „Odontologija šiandien ir rytoj“ ir Rūmų narių įgaliotinių ataskaitinio-rinkiminio susirinkimo organizaciniai klausimai. Doc. dr. A. Tutkuvienė informavo Tarybą, kad renginio organizacinis komitetas buvo susirinkęs į pasitarimą su Rūmų vadovais ir išsamiai diskutavo apie visas su renginio organizavimu susijusias aktualijas. Tarybos Pirmininkė supažindino posėdžio dalyvius su Kongreso metu vyksiančia Apskritojo stalo diskusija, kurioje susitiks FDI prezidentas dr. Monteiro da Silva ir trijų Baltijos valstybių odontologų asociacijų vadovai. Taip pat aptarti kiti Kongreso organizaciniai klausimais, patvirtintos Kongreso Ginčų ir Mandatų komisijų sudėtys bei veiklos nuostatai. Posėdžio dalyviai informuoti, kad Rūmų tarybos 2008-2012 metų veiklos apžvalga bus pristatyta „Odontologų rūmų žinių“ 2012 m. birželio mėn. žurnalo numeryje.
 
Tarybos nariams priminta, jog slaugos centre nuo 2012 m. balandžio 1 d. pradėta ruošti gydytojo odontologo pagalbininkus. Posėdyje aktyviai diskutuota dėl gydytojo odontologo pagalbininko veiklos reglamentavimo. Doc. dr. A. Tutkuvienė priminė, kad pagalbininkai nebus Rūmų nariais, tačiau Rūmuose bus jų registras. Išklausyti Tarybos narių pasiūlymai dėl gydytojo odontologo pagalbininkų profesinio tobulinimosi ir priimtas Tarybos sprendimas dėl tobulinimosi valandų skaičiaus ir privalomų temų.
 
Rūmų teritorinių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio skyrių vadovai pristatė savo 2011 metų veiklos rezultatus. Kalbėdami apie tobulinimosi renginius, skyrių vadovai džiaugėsi gaunantys atsiliepimų ir pasiūlymų iš seminarų dalyvių, į kuriuos atsižvelgiama organizuojant kitus neformaliojo švietimo renginius. Tarybos pirmininkė pažymėjo, kad jau keturiuose skyriuose įvyko ataskaitiniai susirinkimai, kurių metu visi skyrių vadovai perrinkti naujai kadencijai, o tai liudija gerą jų darbą ir visuomenės pasitikėjimą.
 
Tarybos posėdžio dalyviams buvo pristatytas kovo 6-8 d. Berlyne vykęs Rūmų delegacijos susitikimas su  Vokietijos odontologų rūmų (asociacijos) atstovais, kuriame buvo aptartos jų šalyje naudojamos odontologijos organizavimo srities, kokybės vertinimo ir valdymo sistemos. Vokietijos odontologų rūmų prezidentas dr. Peter Engel lietuvius supažindino su Vokietijos odontologų rūmų struktūra, odontologijos situacija Vokietijoje. Sužinota, kad daugiau kaip 90 proc. gydytojų odontologų dirba su ligonių, draudimo kasomis. Apsilankymo Berlyno odontologijos klinikoje metu, Lietuvos delegacijai suteikta galimybė įsitikinti įdiegtos odontologijos srities kokybės sistemos ir darbo organizavimo veiksmingumu. Tiek Vokietijos odontologų rūmų, tiek Lietuvos Respublikos odontologų rūmų vadovų nuomone tokius susitikimus tikslinga plėtoti. Dar šiais metais įvyks atsakomasis Vokietijos odontologų rūmų atstovų vizitas į Lietuvą.
 
Posėdyje informuota apie tradicinį kasmetinį Baltijos šalių odontologų susitikimą, kurį šiais metais organizuoja Lietuvos Respublikos odontologų rūmai. Renginys numatomas 2012 m. rugsėjo 28-29 d., kuriame bus plėtojama bendra Baltijos šalių odontologijos strategija. Renginyje numato taip pat dalyvauti Skandinavijos šalių atstovai.
 
Pirmininkė doc. dr. A. Tutkuvienė susirinkusiesiems priminė, kad šiuo metu Europos Tarybos Standartizacijos komitetas svarsto sveikatos priežiūros paslaugų standartizavimo galimybę. Rūmai šiuo klausimu yra išsiuntę kreipimąsi į suinteresuotas Lietuvos Respublikos institucijas, kuriame argumentuojama, kodėl neturi būti vykdoma sveikatos priežiūros paslaugų standartizacija Europos Sąjungos lygiu. Rūmai jau sulaukė Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos standartizacijos departamento raštų, kuriuose šios institucijos pritaria, kad sveikatos priežiūros paslaugos yra šalių narių kompetencijos ribose ir jų nereikia standartizuoti Europos Sąjungos mastu.
 
Tarybos metu pristatyta Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos 2012 m. birželio 7-8 d. rengiama tarptautinė konferencija ir seminarai, kurių metu Lietuvos specialistai, dirbantys sveikatos priežiūros (ypatingai odontologijos) srityje, bus supažindinti su Švedijos ir Norvegijos patirtimi bei aptartos Lietuvos odontologų vaidmens ir dalyvavimo vaiko teisių apsaugos srityje stiprinimo galimybės. Rūmai, suprasdami šių renginių svarbą, prisidės prie jų organizavimo ir aktyvaus dalyvavimo juose.
 
Medicinos darbuotojų profesinės dienos proga Sveikatos apsaugos ministras apdovanos iškiliausius Lietuvos medikus. Tarybos posėdyje informuota, kad šiais metais Rūmų teikimu Nusipelniusio gydytojo vardas suteiktas Rūmų Tarybos nariui, Rūmų Klaipėdos teritorinio skyriaus vadovui gydytojui odontologui, burnos chirurgui R. Abunevičiui. Iškilminga ceremonija vyks balandžio 27 d., penktadienį, Druskininkuose, viešbutyje Grand SPA Lietuva. Renginio pradžia – 16.00 val.
 
Kitas Tarybos posėdis numatytas gegužės 18 d.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.