2009 01 23

2009 m. sausio 23 d. Tarybos posėdžio apžvalga
 
   Vadovaujantis LR odontologų rūmų 2006 m. sausio 6 d. Tarybos nutarimu Nr. 06/TN-03 „Dėl geriausios metų klinikinės publikacijos leidinyje “Odontologų rūmų žinios“, posėdyje aptartos klinikiniai straipsniai, iš kurių vienas tapo geriausia 2008 m. klinikine publikacija spausdinta leidinyje „Odontologų rūmų žinios“. Informuojame visus Rūmų narius, kad ištisus metus galite išsakyti savo nuomonę dėl klinikinių publikacijų, siūlyti temas ir rinkti geriausias.
 
Profesinės praktikos apibendrinimo komisijos pirmininkas R. Pletkus pristatė gydytojo odontologo padėjėjų rengimo galimybes. Labiausiai gydytojų odontologų padėjėjų trūksta didžiuosiuose miestuose ir į šį faktorių reikia atsižvelgti. Svarstyta galimybė, perkvalifikuoti iš slaugytojos į gydytojo odontologo padėjėją, taip pat galimybė verstis gydytojo odontologo padėjėjo praktika burnos higienistui. Iki birželio mėnesio bus išanalizuota teisinė bazė, susijusi su susijusi su perkvalifikavimo galimybėmis.
 
Seimo Sveikatos reikalų komitetas 2009 m. sausio 14 d. posėdyje nepritarė Odontologijos praktikos ir Odontologijos rūmų įstatymų pataisų projektams, kuriuos pateikė Seimo Peticijų komisija. Projektais siekta atsisakyti privalomos odontologų narystės Odontologų rūmuose. Komiteto nuomone, Odontologų rūmai, nebūdami privalomos narystės pagrindu veikianti organizacija, negalės tinkamai įgyvendinti savo ir valstybės deleguotų funkcijų. Pasiūlyta sudaryti darbo grupę, kuri kompleksiškai peržiūrėtų Odontologijos praktikos ir Odontologų rūmų įstatymų nuostatas ir parengtų šių įstatymų atitinkamų straipsnių pakeitimų įstatymų projektus, atkreipiant dėmesį į odontologų teikiamų paslaugų kokybės vidaus ir išorės kontrolę, licencijavimo tvarką, griežtinti valstybės Rūmams perduotų funkcijų kontrolę.
 
Taryba, vadovaudamasi galiojančiais teisės aktais ir siekdama užtikrinti odontologijos ir burnos priežiūros specialistų praktikos, odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų licencijavimo duomenų viešumą įpareigojo Odontologų licencijavimo, Odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų licencijavimo komisijų pirmininkus, registratorę skelbti Rūmų internetinėje svetainėje odontologijos ir burnos priežiūros specialistų praktikos licencijavimo duomenis.
Siekiant atnaujinti Lietuvos medicinos normą MN 48:1997 „Gydytojas stomatologas ortopedas. Funkcijos, teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“, sudaryta darbo grupė (darbo grupės vadovė – E. Kameneckienė).

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.