2008 11 21

2008 m. lakričio 11 dieną vykusio Tarybos posėdžio apžvalga
 
Posėdžio metu  Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Licencijavimo komisijos pristatė savo veiklos ataskaitas. Licencijavimo komisijų pirmininkai aptarė licencijų išdavimo, tikslinimo bei stabdymo statistinius duomenis. Kadangi licencijavimo duomenų bazė buvo gauta iš Akreditavimo tarnybos, duomenys yra tvarkomi ta pačia tvarka, tačiau ją reikia tobulinti.
Šiuo metu kuriamas SAM Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų praktikos licencijų registras. Šiuo projektu yra tobulinamas sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų praktikos licencijų registras, keičiant objektų sudėtį, tvarkomų duomenų sąrašą, duomenų rinkimą ir naudojimo tvarką. Posėdžiuose rengiama registro veikimo schema, techninis aprašymas (specifikacija), duomenų saugos nuostatai ir registro objektų registravimo taisyklės. Sveikatos apsaugos ministerijoje vyksta posėdžiai, į kuriuos deleguoti šie Rūmų nariai J. Goštautienė, P. Šeikus, G. Janužis.
Nuo 2009 m. gegužės mėnesio  Rūmų nariai privalės vykdyti licencijuojamos veiklos sąlygų laikymąsi ir pranešti Rūmams apie profesinės kvalifikacijos tobulinimą ir odontologijos praktiką per praėjusį laikotarpį bei pateikti šią praktiką patvirtinančius  dokumentus.
 
Atkreipkite dėmesį, jog nuo 2009 m. sausio 1 d. licencijos nebebus siunčiamos savininkams paštu, nes to neleidžiama daryti galiojantys teisės aktai.Licencijas bus galima atsiimti tik asmeniškai arba per notaro įgaliotą asmenį Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Licencijavimo komisijoje adresu  Eivenių g. 2 - 064a (Akių ligų korpusas), Kaune.
Siekiant palengvinti Rūmų narių ir registratorių darbą, nuolat internetiniame puslapyje bei Rūmų leidinyje „Odontologų rūmų žinios“, bus skelbiama informacija apie  Odontologijos ir burnos priežiūros specialisto praktikos licencijai gauti reikalingus dokumentus  bei jų pateikimo tvarką.
 
Dėl Lietuvos higienos normos HN 66:2008 „Medicininių atliekų tvarkymo saugos reikalavimai“ praktinio taikymo odontologijoje kyla daug nesklandumų. Bandysime remiantis Europos odontologų tarybos projektu dėl atliekų šalinimu, ir, atsižvelgiant į tarptautinę patirtį, dar kartą siūlyti šios normos pataisas atitinkamoms institucijoms, kad HN 66:2008 galėtų būtų realiai įgyvendinama ir mažose odontologinėse įstaigose.
Sekančiame posėdyje Teritoriniai skyriai siūlys geriausių 2008 metų gydytojų odontologų ir burnos priežiūros specialistų kandidatūras nominacijoms bei apdovanojimams, kurie bus įteikiami kitų metų Tarptautinės odontologo dienos minėjime, vasario 7 d. Šiauliuose.
 
Patvirtintas rekomendacinį Privalomos pildyti dokumentacijos odontologiniame kabinete papildomų duomenų  projektas. Su šiuo projektu galite susipažinti čia.
Teritorinių skyrių vadovai pateikė duomenis apie narius, kurie nesumokėję nario mokesčio. Teritorinių skyrių vadovai įpareigoti susisiekti su šiais žmonėmis ir priminti dėl nario mokesčio. Daugiausia nesusimokėjusių narių yra Vilniaus teritoriniame skyriuje. Dar kartą norime Jums priminti, kad kiekvienas Rūmų narys privalo vykdyti savo profesines pareigas: laiku ir tinkamai tobulinti savo profesinę kvalifikaciją, mokėti nario mokestį, vykdyti kitas teisės aktų nustatytas prievoles. Tikriausiai, nelabai būtų smagu, jeigu Rūmai viešai paskelbtų šių nepareigingų narių sąrašus, juolab, kad jie neremdami Rūmų veiklos, puikiausiai naudojasi mūsų darbo vaisiais – gauna periodinį leidinį, dalyvauja profesinės kvalifikacijos tobulinimo renginiuose, visapusiškai naudojasi svetainėje teikiama informacija ir t.t.
 
Visi puikiai žinome, kad LR odontologų rūmai – ne pelno siekianti organizacija, todėl nario mokestis yra pagrindinės Rūmų pajamos. Dėkojame rėmėjams, kad jos yra ne vienintelės.
Tikimės narių supratingumo, kad norint sėkmingai plėtoti pradėtą veiklą, reikalingos lėšos. Gerbkime save ir savo savivaldą, nepamirškime savo prievolių, tarp jų laiku mokėti nario mokestį. Nesinaudokite Rūmų teikiamomis privilegijomis kolegų sąskaita.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.