2011 03 04

2011 m. kovo 4 d. Vilniuje įvyko Rūmų tarybos posėdis. Posėdžio metu daug dėmesio skirta Lietuvos medicinos normų MN 35:2004 „Burnos higienistas. Teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ bei MN 42:2005 „Gydytojas odontologas. Teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ atnaujinimo projektų peržiūrai.
Lietuvos medicinos normų MN 35:2004 „Burnos higienistas. Teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ atnaujinimo darbo grupei pavesta atlikti paskutinius pakeitimus ir derinti MN pasirašymą tarp darbo grupės narių. MN 42:2005 „Gydytojas odontologas. Teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ atnaujinimo darbo grupė turi pasitikslinti sąvokas ir pateikti pakoreguotą projekto variantą kitam posėdžiui, atsižvelgus į išsakytas Tarybos bei posėdyje dalyvavusių Gydytojų odontologų draugijos narių pastabas.
 
Taip pat posėdžiu metu aptarti Rūmų tarptautinio kongreso „Burnos sveikata visiems“ bei Rūmų narių įgaliotinių konferencijos parengiamieji darbai. Taryba pritarė įgaliotinių konferencijos programai bei Rūmų narių įgaliotinių kvotai: Vilniaus teritorinis skyrius – 57, Kauno teritorinis skyrius - 54, Klaipėdos teritorinis skyrius – 21, Šiaulių teritorinis skyrius – 17, Panevėžio teritorinis skyrius – 17.  Rūmų narių įgaliotiniai bus renkami artimiausiuose (2011 m. kovo – gegužės mėn.) Rūmų teritorinių skyrių renginiuose.
 
2011 m. sausio mėnesio posėdyje Taryba, atsižvelgusi į Rūmų narių nusiskundimus dėl atitinkamos trukmės stažuočių prieinamumo gydytojo odontologo padėjėjams bei dantų technikams,  parengė ir patvirtino Lietuvos Respublikos odontologų rūmų stažuočių gydytojo odontologo padėjėjams ir dantų technikams vykdymo reglamentą. Šiame posėdyje Taryba pritarė parengtoms stažuočių programoms gydytojų odontologų padėjėjams ir dantų technikams. Taip pat Taryba nustatė stažuotės bazės vertinimo ir atrankos mokestį –700 Lt., stažuotės dokumentų tvarkymo bei įregistravimo Rūmų tobulinimo renginių registre mokestį – 20 Lt.
Posėdžio metu pristatyta Tarptautinės odontologo dienos ataskaita. Pasidžiaugta, kad renginys susilaukė gausaus odontologų ir burnos priežiūros specialistų būrio, kurie susirinko ne tik pažymėti savo profesinės šventės, bet ir pasveikinti nusipelniusių kolegų. Taryba atkreipė dėmesį, kad būtina ir kitais metais vadovautis tradicija, kuomet iškilmingoji Tarptautinės odontologų dienos renginio dalis yra nemokama ir atskiriama nuo šventinės vakaronės, kuomet kiekvienas odontologų bendruomenės narys gali dalyvauti šiame renginyje.
 
Taryba, atsižvelgdama į Lietuvos periodontologų draugijos kreipimąsi dėl Lietuvos medicinos normos MN 41:1997 „Gydytojas stomatologas periodontologas. Funkcijos, teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ peržiūrėjimo, patvirtino darbo grupę, kuri įpareigota parengti šios normos atnaujinimo projektą.
Atsižvelgiant į Tarybos nutarimo „Dėl odontologų ir burnos priežiūros specialistų tobulinimosi ir profesinės praktikos kontrolės tvarkos“ praktikoje kylančius klausimus, Taryba vienbalsiai pritarė šios tvarkos pataisai, kuri nustato, kad deklaracijos teikiamos ne vėliau kaip per vieną mėnesį, kas penkeri metai nuo licencijos išdavimo datos. Tvarkos pakeitimai reikalingi tam, kad ir Odontologų licencijavimo komisijai, ir Rūmų nariams būtų paprasčiau nustatant kitą deklaracijų pateikimo datą. Remiantis patvirtinta nuostata, dabar ji bus siejama su licencijos išdavimo data. Su aktualia dokumento redakcija galite susipažinti čia.
Kitas Tarybos posėdis vyks 2011 m. balandžio 15 d.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.