2011 04 15

2011 m. balandžio 15 dieną įvyko Rūmų tarybos posėdis, kurio metu aktyviai diskutuota dėl odontologijos aktualijų Lietuvoje. Posėdžio metu darbo grupės vadovas, gydytojas odontologas R. Milvidas pristatė Lietuvos medicinos normos MN 42:2005 “Gydytojas odontologas. Teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ galutinį projektą. Taryba pritarė pateiktam projektui ir jo derinimui su kompetentingomis institucijomis bei specialybinėmis draugijomis.
Taip pat Tarybai buvo pristatyti tarptautinio kongreso „Burnos sveikata visiems“ baigiamieji darbai. Šių metų kongresas susilaukė ypatingai gausaus dalyvių skaičiaus, todėl teko nutraukti dalyvi7 registraciją dar gerokai iki kongreso.
Posėdžio metu teritorinių skyrių vadovai, pristatę Visuomenės sveikatos biurų veiklos analizę vaikų burnos ligų profilaktikos srityje, pasidžiaugė, kad dalyje šių biurų yra gražios idėjos ir nuveikti darbai. Atkreiptas dėmesys, kad šių organizacijų veiklai labai trūksta lėšų ir specialistų - odontologų konsultacijų, rengiant metodines vaizdines priemones. Rūmų Profilaktikos programų koordinavimo komisija įpareigota detaliai išanalizuoti teritorinių skyrių pateiktą informaciją bei pateikti galimas rekomendacijas vaikų burnos ligų bei dantų ėduonies profilaktikos gerinimui. Rūmai su universitetais pasirengę konsultuoti Visuomenės sveikatos biurų darbuotojus dėl rengiamų metodinių priemonių vaikams.
Pristatytas Lietuvos medicinos normos MN 41:1997 “Gydytojas stomatologas periodontologas. Funkcijos, teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ pirminis projektas. Tarybos nariams pateikus pastabas, nutarta projektą grąžinti darbo grupei tobulinimui.
 
Posėdžio metu pasidžiaugta, kad pasirodžiusiame Sveikatos apsaugos ministro naujos redakcijos įsakyme bei VAPSVT direktoriaus įsakyme "Dėl duomenų apie naudojamus medicinos prietaisus registravimo ir pateikimo tvarkos aprašo patvirtinimo" atsižvelgta į Rūmų siūlymus dėl medicinos prietaisų registravimo.
Rūmų taryba, atsižvelgusi į Rūmų narių pastabas dėl odontologijos specialisto rezidentūros studijų įskaitymo, nutarė pakeisti „Odontologų ir burnos priežiūros specialistų tobulinimosi ir profesinės praktikos kontrolės tvarką“ ir nustatyti, kad gydytojo odontologo specialisto studijos rezidentūroje yra užskaitomos kaip profesinė praktika pagal gydytojo odontologo profesinę kvalifikaciją. Susipažinti su aktualia dokumento redakcija galite čia.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.