2020 m. balandžio 24 d. Tarybos posėdžio (nuotoliu) apžvalga

Tarybos posėdžio metu svarstytas klausimas dėl 2020 m. Rūmų narių įgaliotinių susirinkimo (konferencijos) ir Tarptautinio kongreso parengiamųjų darbų. Taryba, atsižvelgdama į tai, kad praeito posėdžio metu buvo perkelta Rūmų narių įgaliotinių susirinkimo (konferencijos) ir Tarptautinio kongreso data į 2020 m. rugsėjo 25-26 d., perkėlė ir Kongreso mokesčio mokėjimo datą. Reikia akcentuoti, kad renginio kainos nesikeičia. Taip pat Rūmų Taryba, atsižvelgdama į Lietuvoje pratęstą karantiną ir į tai, kad didžioji dauguma Rūmų narių karantino metu nedirba, nutarė Rūmų nario mokesčio sumokėjimą pratęsti iki 2020 m. rugsėjo 25-26 d.
 
Daug diskusijų sulaukė licencijavimo funkcijų perdavimo VASPVT klausimas. Tarybos posėdžio dalyviai buvo supažindinti su 2020 m. balandžio 24 d. gautu raštu iš VASPVT, kuriame nurodoma, kokius duomenis ir kokia forma Rūmai turi perduoti VASPVT, apie duomenų apsaugą VASPVT nekalba. A. Rudanovas akcentavo, kad raštas buvo atsiųstas likus pusvalandžiui iki Rūmų deleguotų asmenų pasitarimo dėl licencijavimo funkcijų perdavimo su VASPVT atstovais, nepaliekant Rūmams, kaip institucijai, jokių komentarų. A. Rudanovo teigimu, rašte matomi ir viešojo administravimo įstatymo pažeidimai dėl tarpinstitucinio bendradarbiavimo ir duomenų perdavimo. VASPVT siekia didinti administracinę naštą Odontologų rūmams, veikiantiems pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus ir reikalauja, kad Rūmų narių licencijų duomenys būtų perduoti jiems patogia forma, paliekant Rūmams prievolę saugoti bylas bei atlikti dalį VASPVT  funkcijų neatlygintinai. Teikiame raštą susipažinimui.
 
Posėdžio metu Taryba patvirtino laisvanoriško išstojimo iš Rūmų narių prašymą (formą) su doc. dr. A. Tutkuvienės papildymais iš LR Asociacijų įstatymo.
 
Svarstytas klausimas dėl Reglamentuojamųjų procedūrų rengimo pagrįstumo ir būtinumo gydytojo odontologo kompetencijoje. Tarybos pirmininkas A. Šeikus pabrėžė, kad Reglamentuojamųjų procedūrų rengimas bus perduotas vykdyti universitetams. Tarybos nariai išsakė savo pastebėjimus ir siūlymus. LSMU dekanas prof. habil. dr. R. Kubilius akcentavo, kad LSMU yra iš dalies pasiruošę vykdyti reglamentuojamas procedūras, bet iškėlė klausimą, ar yra reglamentuojamų procedūrų poreikis, nes specialistų jau paruošta pakankamai. Taip pat buvo akcentuojama, kad šio projekto dėl reglamentuojamų procedūrų SAM nederino su Rūmais.
 
Kauno teritorinio skyriaus vadovė R. Kiaunienė posėdžio dalyviams pristatė Rūmų nario gydytojo odontologo ortopedo J. Masilionio kreipimasi.
 
Tarybos pirmininko pavaduotoja doc. dr. V. Brukienė, pristatydama klausimą apie Rūmų narių grupę socialiniame tinkle Facebook, sakė, kad Rūmų paskyra aktyvi, veikianti, sulaukia daug susidomėjimo.
 
Tarybos pirmininko pavaduotoja R. Adomaitienė pristatė klausimą dėl odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų veiklos atnaujinimo po karantino. Akcentuota, kad ruošiamos rekomendacijos, kaip pasiruošti pacientui, kaip priimti, kokias apsaugos priemones pasirinkti, kaip atlikti procedūras ir dezinfekuoti patalpas. Tačiau palikta laisvė odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigoms pasiruošti individualiai, pagal savo galimybes. Rekomendacijose bus pateiktos nuorodos ir svarbiausi teisės aktai. Prof. dr. V. Pečiulienė išsamiau pristatė rekomendacijas, apžvelgė kitų ES šalių patirtį rengiant dokumentą. Keičiantis informacijai, odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų veiklos atnaujinimo po karantino rekomendacijos bus nuolat atnaujinamos, Rūmų nariai bus informuojami apie pasikeitimus.
 
Tarybos narė R. Kiaunienė išsakė nuomonę, kad į Tarybos posėdį turėtų būti kviečiami naujai išrinkti Teritorinių skyrių valdybos nariai, kraštų vadovai, kad galėtų susipažinti su sprendžiamais bendruomenei aktualiais klausimais, Tarybos darbo specifika ir kultūra.
 
Kitas Tarybos posėdis vyks 2020 m. gegužės 8 d. Esant poreikiui Tarybos posėdis gali būti organizuojamas ir ankščiau.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.