2020 m. birželio 5 d. nuotolinio Tarybos posėdžio apžvalga

Posėdžio metu svarstytas klausimas dėl tolimesnės Lietuvos Respublikos odontologų rūmų veiklos. Tarybos pirmininkas A. Šeikus posėdžio dalyvius informavo, kad iniciatyvinė Rūmų narių grupė, kurioje yra ir Tarybos narių, dar kartą peržiūri Rūmų statutą ir artimiausiu metu pateiks savo pastabas, pasiūlimus ir rekomendacijas Rūmų Tarybai svarstyti.
     Rūmų Klaipėdos Teritorinio skyriaus vadybininkas B. Einars pristatė Tarybai susitikimo su Valstybine mokesčių inspekcija priimtus sprendimus ir diskutuotus klausimus. Išorinis Rūmų konsultantas teisės klausimais A. Rudanov kalbėjo apie klaidingas VšĮ „Saugok save“ tyrimo išvadas,  apie galimą išsamų ir visapusišką odontologijos sektoriaus tyrimą, kurio rezultatus Odontologų rūmai pristatytų tiek odontologijos bendruomenei, tiek valstybės institucijoms, tiek pacientams. Akcentuotos Odontologų rūmų viešųjų ryšių spragos. Keltas klausimas, ar reikėtų Rūmams pradėti bendradarbiauti su komunikacijos agentūra.                                                                         
        Taryba, siekdama užtikrinti kuo efektyvesnį Rūmų veiklos ir funkcijų tęstinumą 2020 m. gegužės 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos odontologų rūmų įstatymo Nr. IX-1929 pripažinimo netekusiu galios įstatymui, siekdama optimizuoti Rūmų teikiamų paslaugų procesus, nutarė patvirtinti paslaugų įkainius, kurie susiję su asmens, įstaigų licencijavimo klausimais, minimalių asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės reikalavimų dokumentų klausimais, profesinės kvalifikacijos tobulinimo klausimais.
     Tarybos pirmininkas A. Šeikus posėdžio dalyviams pristatė Rūmų narės J. Liatukienės kreipimasi į Rūmų Tarybą su prašymu inicijuoti Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijoje naujo įstatymo dėl Būtinosios pagalbos odontologijoje kūrimo ar galiojančio įstatymo papildymo/patobulinimo.
        Posėdžio metu keltas klausimas dėl leidinio apie burnos priežiūrą po dantų
protezavimo leidybos. Tarybos narė E. Guzaitienė paprašė atsiųsti leidinio sąmatą ir ją gavus pradės ieškoti rėmėjų leidinio leidybai. 
Kitas Tarybos posėdis vyks 2020 m. birželio 19 d.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.