2020 m. liepos 3 d. Tarybos posėdžio Kaune apžvalga

         Tarybos posėdžio metu Rūmų Klaipėdos teritorinio skyriaus vadybininkas B. Einars pristatė susitikimo su LR Sveikatos apsaugos ministru A. Veryga pagrindinius aspektus, nagrinėtus klausimus. 
B. Einars papildė ir kiti susitikime dalyvavę dalyviai: Tarybos pirmininkas A. Šeikus, Tarybos pirmininko pavaduotoja doc. dr. V. Brukienė. Susitikimo su ministru metu akcentuotos odontologijos srities problemos, sisteminiai LNSS, e-sveikatos, lengvatinio PVM taikymo ypatumai, veiklos finansavimo netolygumai. Diskusijos metu sutarta, kad būtina didinti dėmesį burnos ligų profilaktikos programoms bei praktiniam jų įgyvendinimui, pasitelkiant Rūmų bendruomenę. Ministras pažymėjo, kad siektų didesnio bendradarbiavimo vertinant odontologijos paslaugų kokybę, išnaudojant ekspertines Rūmų narių žinias ir patirtį.
  Taryba nusprendė į kito posėdžio darbotvarkę įtraukti klausimą dėl odontologinių paslaugų teikimo iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto.
  Posėdžio metu svarstytas klausimas dėl tolimesnės Lietuvos Respublikos odontologų rūmų veiklos ir jos optimizavimo. Siekiant optimizuoti Rūmų teikiamų paslaugų įkainių taikymą, Taryba nagrinėjo klausimą dėl įkainių ir kriterijus odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigoms, tiems įkainiams diferencijuoti. Siekiant apibrėžti konsultacijų teikimo el. paštu ir telefonu tvarką Rūmuose, svarstytas konsultacijų klausimas. Posėdžio metu Taryba svarstė ir neteisminės mediacijos (ginčų sprendimo procedūra, kurios metu vienas ar keli mediatoriai padeda ginčo šalims taikiai spręsti ginčą) Rūmuose įkainį.
   Tarybos pirmininko pavaduotoja doc. dr. V. Brukienė akcentavo, kad rugpjūčio mėn. bus vykdoma Baltijos šalių ir Lenkijos gydytojų odontologų ir burnos priežiūros specialistų apklausa, kurios metu bus siekiama nustatyti respondentų psichologinę būseną prieš COVID – 19 ir po COVID-19. Doc. dr. V. Brukienė kreipėsi į Tarybą akcentuodama, kad paruoš ir pristatys Tarybai anketą apie apklausą.
   B. Einars pristatė informaciją apie susitikimą su „Publicum“ komunikacijos agentūra. Susitikimo metu buvo diskutuojama, kokius komunikacijos poreikius turi Rūmai. Tarybos pirmininko pavaduotoja doc. dr. V. Brukienė pasiūlė Tarybai B. Einars skirti vienkartinę išmoką - už parašytus straipsnius, viešas diskusijas ir iniciatyvas viešųjų ryšių srityje.
   Posėdžio metu Tarybos pirmininkas A. Šeikus kartu su Taryba nagrinėjo išorinio ir vidinio Rūmų optimizavimo klausimą.
   Taryba pritarė odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų kriterijams, pagal kuriuos bus diferencijuojamas įkainių taikymas.
 Taryba nutarė, kad Rūmuose nemokamai bus konsultuojami tik Rūmų nariai, susimokėję Rūmų nario mokestį už einamuosius metus. Ne Rūmų nariams arba Rūmų nariams, nesusimokėjusiems Rūmų nario mokesčio, už einamuosius metus, konsultacija telefonu bus teikiama mokama telefono linija.
   Taryba nutarė patvirtinti neteisminės mediacijos įkainį.
   Taryba skyrė vienkartinę išmoką Rūmų Klaipėdos teritorinio skyriaus vadybininkui B. Einars už parašytus straipsnius, viešas diskusijas ir iniciatyvas viešųjų ryšių srityje.
 
Kitas Tarybos posėdis vyks 2020 m. rugsėjo 4 d. Klaipėdoje.
 

 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.