2020 m. spalio 5 d. nuotolinio Tarybos posėdžio apžvalga

       Taryba nuotolinio posėdžio metu svarstė klausimą dėl Rūmų 2016-2020 m. Tarybos pirmininko įgaliojimų perdavimo 2020-2024 m. Tarybos pirmininkui. Vadovaujantis Rūmų Statuto 25 str. 1 d. 4 p., Taryba nutarė nuo 2020 m. spalio 6 d. iš užimamų pareigų atleisti Tarybos pirmininką A. Šeikų ir nuo 2020 m. spalio 7 d. suteikti Rūmų Tarybos pirmininkės įgaliojimus prof. dr. V. Brukienei. Taip pat įgyvendinant 2020 m. spalio 5 d. Tarybos nutarimą Nr. 20/TN-88, Taryba nutarė įpareigoti Tarybos pirmininkę prof. dr. V. Brukienę ir Tarybos pirmininko pavaduotoją R. Kiaunienę pasirašyti dokumentus, susijusius su buvusio Tarybos pirmininko A. Šeikaus atleidimu iš užimamų pareigų ir Tarybos pirmininkės prof. dr. V. Brukienės darbo sutarties pakeitimu.

      Posėdžio metu Rūmų atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė pristatė įrašytų ir išbrauktų narių sąrašus.

     Taryba, atsižvelgusi į tai, jog 2020 m. rugsėjo 25 d. Lietuvos Respublikos odontologų rūmų narių įgaliotinių susirinkimas (konferencija) išrinko naują Tarybą, nutarė kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama pakeisti Tobulinimo programų vertinimo komisijos, kuri teikia siūlymus sveikatos apsaugos ministrui dėl sveikatos specialistų tobulinimo programų derinimo su Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija ir jų įtraukimo į Tobulinimo programų sąvadą, sudėtį, įtraukiant į ją Tarybos narį gydytoją odontologą, gydytoją burnos, veido ir žandikaulių chirurgą doc. dr. G. Janužį vietoj Komisijoje dabar esančio gydytojo odontologo ortopedo A. Šeikaus.
 
     Posėdžio metu taryba buvo informuota, kad 2020 m. spalio 5 d. Rūmai gavo Tarybos narės, Klaipėdos teritorinio skyriaus vadovės J. Liatukienės kreipimąsi dėl mokslinės programos parinkimo Tarptautiniame kongrese „Odontologijos kompasas 2020“. Kadangi ne visi Tarybos nariai iš anksto buvo supažindinti su J. Liatukienės kreipimusi, buvo nutarta posėdžio metu sudaryti darbo grupę (Tarybos nariai prof., habil. dr. R. Kubilius, dr. G. Janužis, J. Liatukienė ir P. Šeikus), kuri išnagrinės kreipimąsi, ras galimus keliamos problemos sprendimo būdus ir pristatys juos artimiausiame Tarybos posėdyje.
 
       Tarybos narys prof. T. Linkevičius posėdžio dalyvius informavo, kad jau penkis metus trunka teisminiai procesai, nagrinėjantys klausimą, ar Lietuvoje galima odontologui registruoti individualią veiklą. 2020 m. spalio 28 d. vyks galutinis Aukščiausiojo teismo posėdis, kuriame bus nuspręsta, ar galimas individualios veiklos įteisinimas odontologijos praktikoje ar ne. Prof. T. Linkevičius akcentavo, kad teigiamo sprendimo atveju, odontologams leistų veikti pagal individualios veiklos pagrindus. Tai būtų didžiulis laimėjimas, leidžiantis visiškai naują veiklos sferą, palengvintų administracinę naštą. Tarybos narys informavo, kad Teismas gali prašyti LR odontologų rūmų nuomonės šiuo klausimu. 
 
Kitas Tarybos posėdis vyks 2020 m. spalio 30 d.
 

 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.